zaterdag 4 oktober 2014

Luctor E3 kan tweedehelftspook maar niet lozen

Het wil maar niet draaien in de tweede helft met Luctor E3 dit seizoen. Er waart een misterieus spook rond over het team dat steeds weer de krachten uit de benen van de mannen van het trainerskoppel Sergio & Machel lijkt te zuigen, zogauw het fluitsignaal voor de tweede helft klinkt. Zo werd het 2-6 tegen ON E3 terwijl het bij rust 1-1 stond.

Uw verslaggever is in de cijfers gedoken en deze liegen niet. Over de eerste vier wedstrijden is het verschil tussen eerste en tweede helft angstaanjagend groot: Het doelsaldo van de eerste helften staat op 0, terwijl alle tweede helften een saldo van -14(!) hebben opgeleverd. Wat is hier aan de hand?

Langs de lijn zijn er net zoveel meningen als er mensen zijn. Zo denkt de voormalig technisch verantwoordelijke van dit team, de vorig seizoen op non-actief gezette trainer John, die tegenwoordig weer gewoon de papa van Ryan is, er het zijne van. De ex-trainer denkt dat het een gebrek is aan technische bagage, wat het team parten speelt. Zijn eveneens gedumpte ex-collega coach Edwin (de papa van Dominique) merkte enigszins opgelucht op dat het kennelijk niet aan het afgedankte technische duo van vorig jaar lag, want er zijn nog geen verbeteringen te zien in de resultaten van het team.

"Goed voetbal begint bij goede schoenen"
De papa van Sil, die naar verluid in het bezit is van een grotere schoenenkast dan Imelda Marcos, vindt dat er ook naar het schoeisel moet worden gekeken. "Goed voetbal begint bij goede schoenen!" Aldus de voormalig sluitpost.

Hoe het ook zij, het is voor Sergio en Machel om het op te lossen, maar als u het aan uw verslaggever vraagt, dan zal het antwoord gezocht moet worden in de "mentale Ausdauer" bij de jongens. De eerste helft is altijd piekfijn in orde met verzorgd voetbal. Naarmate de wedstrijd vordert sluipt er echter steeds meer concentratieverlies in het team. Foutjes en fouten stapelen zich op die vroeg of laat worden afgestraft door de tegenstander waarna de neerwaartse spiraal wordt ingezet. De meeste spelers nemen hun toevlucht tot lange ballen onder het motto: "God zegene de greep". Helaas had Onze Lieve Heer tot dusverre andere dingen aan zijn hoofd dan Luctor E3. Ze moeten toch echt zelf hun boontjes zien te doppen.

En dat het er in zit, laten de cijfers van de eerste helft zien. Ze kunnen het best. Wanneer Sergio en Machel er in slagen om de knop weer om te zetten als het weer mis zou gaan in de tweede helft, dan kan Luctor E3 er nog een heel mooi seizoen van maken.

En dan nu naar de wedstrijd van vandaag. Een fraaie eerste helft zoals gezegd met diverse kansen ondere andere voor Jermaine, Dominique, Serdar en Teun. ON opende ietwat onverdiend de score, want Luctor was de dominante ploeg tot dat moment. Een vrije trap van Ryan die de bal via een mooie boog hoog in het doel liet vallen bracht de stand weer in evenwicht.

Luctor bleef het betere van het spel hebben al was ON wel gevaarlijk in de counter. Goals leverde het echter niet op. Na rust ging het vrij snel mis en stond het binnen een paar minuten 3-1 voor ON. Meteen was het over met het goede spel van Luctor en speelde het ideeënloos ballen naar voren. ON kreeg hierdoor veel vaker balbezit, en wie de bal heeft, kan ook scoren. Dat deed ON daarna dan ook nog twee keer. Chiel gaf de stand een wat draaglijker aanzien, nadat hij via Serdar de bal binnentikte uit een korte corner. Er waren nog kansen op de 3-5, waarbij vooral Chiel nog probeerde er een resultaat uit te slepen. Dat gebeurde niet. ON scoorde wel en zo werd het 2-6. Jammer maar helaas.