zaterdag 7 maart 2015

Van Deldeneffect blijft uit bij Luctor E3

Na de zeperd van vorige week, probeerde Luctor E3 in de uitwedstrijd tegen Sportclub Rijssen E1G de draad weer op te pakken. Omdat trainer Sergio verhinderd was, werd oud-trainer Edwin van stal gehaald om trainer Machel te assisteren als ad-interim coach. De invaller drukte meteen zijn stempel op de warming-up met een vlammende tirade, vanwege het ondermaatse afwerken op doel van de E3 pupillen. Helaas vonden zijn stichtelijke woorden geen vruchtbare bodem in de dromerige E3-kopjes. Dit vertaalde zich in een kansloze 4-0 nederlaag. De meegereisde supporters die stiekem hoopten op een Van Deldeneffect kwamen dus van een koude kermis thuis. Het enige pluspuntje was de tweede helft, waarin Luctor E3 wist te voorkomen dat de 4-0 ruststand niet verder uitgroeide tot een totale blamage. 



De goedbedoelde woorden van de coach ad-interim gingen bij de E3-pupillen het ene oor in en het ander weer uit.

Een nieuwe lente en een nieuw geluid. Waar mereltjes, musjes en meesjes zich fluitend opmaken om er dit seizoen weer iets moois van te maken, zingen de flierefluiters van Luctor E3 tot nog toe een heel ander toontje.  Op de eerste zaterdagochtend van maart leek een aanval van voorjaarsmoeheid zich meester te hebben gemaakt van zowel de harde kern van Luctor E3 alsook hun kroost.


Zo probeerde de papa van Ryan in de kantine van Sportclub Rijssen met een bak koffie de naweeën
van de avond tevoren weg te spoelen. Hij had die avond namelijk deelgenomen aan de Luctordropping waarbij de nodige schnapps genuttigd werd. Dat de voormalig Luctorcoryfee ook een dagje ouder werd, merkte hij al snel. Zijn lever kon het innametempo niet meer bijbenen waardoor het de papa van Ryan begon te duizelen. De volgende keer misschien toch maar af en toe een 7upje tussendoor doen.


Zzzz.... zzzzzz...... zzzzzz

Een ander lid van de harde kern met opstartproblemen was de papa van Sil. Met moeite had hij zich die ochtend in de kleren weten te hijsen, maar zijn hoofd stond zichtbaar nog niet naar wakker zijn, toen hij bij de andere supporters neerplofte aan de koffietafel . Een beker koffie was niet genoeg, nee een fles River Power Drink Multimuscle Huppeldepup van de Aldi moest er aan te pas komen om hem weer enigszins op te kalefateren.



En dan hebben we het nog niet eens gehad over de papa van Ceder en de papa van Serdar die beiden te laat op Sportpark de Koerbelt arriveerden. Bij de papa van Ceder was het geen verrassing natuurlijk. Van hem is het bekend dat hij bij uitwedstrijden eerst een paar andere sportverenigingen aandoet alvorens hij de plaats van bestemming bereikt.

De enige die echt een uitgeslapen indruk maakte die ochtend was de papa van Dominique. Hij was namelijk benaderd door de technische staf van Luctor om trainer Sergio te vervangen die wegens verplichtingen elders, verhinderd was. Ad-interimcoach Edwin nam zijn taken bijzonder serieus. Hij was extra vroeg naar bed gegaan (Hij moest het slot van Alles Mag Op Vrijdag missen) om goed uitgerust het team naar de de eerste overwinning van het voorjaarsseizoen te leiden. Zijn gedrevenheid werd nog eens onderstreept in de rit naar Rijssen. In zijn fonkelnieuwe plug-in hybrid Golf GTE spoot hij telkens als een raket weg bij de stoplichten. Hier zagen we "a man on a mission".



Daar kwamen de Luctor E3-pupillen ook achter bij de warming-up. De ongeïnspireerde indruk die de spelers maakten bij het afwerken op het doel van Deniz was de voormalig Luctor F1-coach een doorn in het oog. Wat volgde was een hairdryer treatment (zie uitleg) door de man met het stekeltjeskapsel. Afijn, de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens, zo bleek weer eens. De woorden van coach ad-interim Edwin gingen aan de ene kant de oortjes in en aan de andere kant er weer uit.


Hier leek het aanvankelijk trouwens niet op want in de beginfase van de wedstrijd was het Luctor dat Sportclub Rijssen terugdrong op eigen helft zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Het keerpunt van de wedstrijd was de wissel van Teun. Trainer Machel en trainder ad-interim Edwin schreeuwden van een te grote afstand hun kelen schor om Teun naar de kant te bewegen voor een wissel. Het blonde ventje was zo in het spel opgegaan dat hij aanvankelijk niks hoorde en vrolijk bleef voetballen op de linksbackpositie. Na een halve minuut kreeg hij eindelijk door dat zijn naam geroepen werd, net op het moment dat Sportclub Rijssen in de aanval was. Er volgde een chaotische wissel waardoor de Luctorverdediging zijn gedachten niet meer helemaal bij het spel had. Sportclub Rijssen profiteerde optimaal van het gebrek aan concentratie van zijn tegenstander en prikte de 1-0 tegen de touwen.

Luctor leek even helemaal van slag door deze tegenvaller want een minuut later stond het al 2-0. De verdediging van Luctor, leek niet te merken dat er al weer was afgetrapt want na balverlies konden de Rijssense aanvallers bijna ongehinderd op het doel van Deniz aflopen. De sluitpost redde eerst nog schitterend maar in de rebound tikte een Rijssens voetje alsnog de 2-0 binnen. Vanaf dat moment was het een andere wedstrijd. Sportclub kon vrijuit spelen terwijl Luctor in een neerwaartse spiraal belandde. Er volgden nog twee Rijssense goals door de bijzonder effectief spelende aanvallers van de thuisploeg.

Voordat de scheidsrechter floot voor rust, was het publiek nog getuige van een uniek moment in de voetbalhistorie. Vanwege een blessure bij Ryan had de arbiter het spel onderbroken waarna hij het spel met een scheidsrechtersbal weer hervatte. Tot grote hilariteit van de toeschouwers, gooide de leidsman de bal pardoes over de zijlijn in de handen van uw verslaggever zonder dat een speler de bal nog geraakt had. De vraag was nu, wie mocht er ingooien? Hij koos voor Luctor, maar dat had natuurlijk evengoed Sportclub Rijssen kunnen zijn.

Jeroen Verhoeven?
De 4-0 ruststand beloofde weinig goeds voor de tweede helft. Tot opluchting van de meegereisde
supporters bleef Luctor een totale vernedering bespaard. De uitploeg had het meeste balbezit maar de beste kansen waren voor Rijssen omdat Luctor keer op keer te weinig mensen achterin hield. Hierdoor ontstonden er een paar hachelijke situaties voor het doel van Deniz maar waar de Rijssense aanvallers in het eerste bedrijf uitblonken in effectiviteit, was hier in de tweede helft weinig meer van te merken. Omdat Luctor van zijn kant ook ideeënloos bleef voetballen, werd het meer en meer een slaapverwekkende vertoning.

Langs de kant gingen de gesprekken al lang niet meer over voetbal. De papa van Ryan en de papa van Sil voerden inmiddels gesprekken over van alles en nog wat, van school tot en met euthanasie. Niet dat het vertoonde spel de papa van Ryan de lust om verder te leven was vergaan, maar echt helpen deed het ook niet.



Tot opluchting van iedereen van Luctor floot de scheids eindelijk af en kon iedereen even bijkomen in de kantine.

Jammer maar helaas, volgende keer beter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten