zaterdag 23 augustus 2014

Luctor E3 vrijgevig in seizoensopening

Het vernieuwde Luctor E3 mocht het seizoen 2014-2015 aftrappen in Enter bij de plaatselijke SV. Tegen E1 speelde het de eerste poulewedstrijd voor de beker. In een rommelig maar vermakelijk duel was het de thuisploeg die dankbaar gebruik maakte van het gebrek aan concentratie bij Luctor. Even leek het er op dat Luctor op een monsternederlaag zou afstevenen toen het in de eerste helft tegen een 5-0 achterstand aankeek. In de tweede helft kon een afslachting worden afgewend en stond er bij het eindsignaal 7-4 op het scorebord, terwijl er ook nog wel een 7-7 in had gezeten. 

Na een lange mooie zomervakantie mochten de mannen van het kersverse trainersduo Machel en Sergio*  voor het eerst hun kunsten komen vertonen op sportpark De Krompatte in Enter. Het was een vroege wedstrijd met de aftrap gepland om 9 uur en zodoende vertrek van de Horst om 8 uur. Dat was weer even wennen na maanden van uitslapen op zaterdag.



De papa van Dominique wilde net zijn TomTom gaan instellen, maar uw verslaggever, die met hem meereed, vertelde dat dit niet nodig was. Het was voor hem na vele jaren een weerzien met de club, waar hij als jeugdlid mooie tijden had beleefd. De weg ernaar toe kon hij dus wel dromen. Bij aankomst viel hem op dat de tijd niet had stilgestaan. De accomodatie is in de loop der jaren flink onder handen genomen en het thuishonk is nu een fraai gemeubileerd visitekaartje van de club.

Er werd gespeeld op een fraaie natuurgrasmat, tot verrassing van enkele meegereisde papa's en mama's wier schoenen niet voor nat gras waren uitgekozen. Voor de spelers maakte het weinig uit, eindelijk konden ze weer gaan voetballen. Het enthousiasme was te zien in de openingsfase. Luctor had het beste van het spel een drong Enter terug in de verdediging. Vooral Ceder en Chiel waren voorin een plaag voor de Enterdefensie. De bezoekers kregen enkele kansen maar waren slordig in de afwerking. De openingstreffer leek slechts een kwestie van tijd.



Dominique verlost Luctor van de hatelijke nul
Die viel uiteindelijk wel, maar aan de andere kant. De 1-0 kwam hard aan bij Luctor want van verdedigen was ineens geen sprake meer. Er was slechts oog voor de aanval om maar zo gauw mogelijk de achterstand proberen weg te werken. Overal vielen gaten die door de fysiek sterke voorhoede van Enter slim opgevuld werden. De kansen die dat opleverde werden bijzonder efficiënt omgezet in doelpunten. Binnen een mum van tijd stond het 5-0!! Het supporterslegioen vreesde voor een afslachting maar die kwam er niet. Luctor kon wat terugdoen in de slotfase van het eerste bedrijf. Dominique en Chiel, gaven de stand een wat draaglijker aanzien: 5-2. Dit bleef het tot het rustsignaal.



Na de pauze was Luctor de bovenliggende partij, en had het de meeste kansen. Enter was echter de slimste en wachtte telkens op de tegenstoot in de omschakeling. In de counters van de thuisploeg was Luctor veel te ver naar voren gepositioneerd, vaak zelfs nog voor de spitsen van Enter, waardoor die vaak een vrij veld voor zich hadden. Dit leverde Enter twee goals op terwijl Luctor zelf uit een handvol mogelijkheden ook twee keer het net wist te vinden.

En zo eindigde de eerste wedstrijd in 7-4. Een verdiende uitslag, al had Luctor er met iets meer leepheid nog wel een resultaat uit kunnen halen. Lesje geleerd voor de volgende keer, moeten we maar denken.

Gefeliciteerd!





* Volgens onbevestigde berichten was het vorige technische duo - trainer John en coach Edwin - na de teleurstellende afgelopen seizoenshelft niet langer te handhaven en is deze door de technisch coördinator voetbalzaken op non-actief gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten