zondag 26 oktober 2014

Teun wint kegel-van-de-kop-toernooi

Afgelopen week werd op de trainingen van Luctor E3 het kegel-van-de-koptoernooi gehouden. Dit evenement is in het leven geroepen om de accuratesse van de schoten en passes van de E3-spelers een kwaliteitsimpuls te geven.

Voor de mensen die niet bekend zijn met het kegel-van-de-kop-schieten even een korte uitleg. De voetballer moet in deze discipline de kegel van de kop schieten van een geknielde vrijwilliger (de onderzetter) die een oranje kegel op zijn kop heeft gezet. Wanneer de kegel daarbij op de grond valt scoort de voetballer een punt. De kegel moet hierbij wèl geraakt worden. Kegels die vallen omdat de onderzetter bewusteloos raakt door een hard schot op alleen de kop van de onderzetter tellen dus niet. Anders had het wel kop-van-de-kegel-schieten geheten.

Het toernooi werd verdeeld over de maandag- en woensdagavond. Op maandagavond waren het de de koppen van de trainers Sergio en Machel die als onderzetter van de kegels dienst deden. Het bleek voor de E3 spelers nog een hele klus om alleen maar in de buurt te komen van de onderzetters, laat staan de kegels. Van de twintig schoten (10 keer 2 per speler) leverde alleen het tweede schot van Teun een punt op. Het blonde ventje raakte de kop èn kegel van trainer Machel, een reglementair punt dus.

De twee onderzetters van de eerste ronde, trainer Machel en trainer Sergio


Op woensdagavond trok Machel zich om onduidelijke redenen terug als onderzetter bij de tweede ronde. Trainer Sergio was wel weer present en de plek van trainer Machel werd ingevuld door niet één maar twee vrijwilligers: Kevin (de broer van Chiel) en de papa van Serdar. Deze laatste had de jongens van E3 ook een prijs in het vooruitzicht gesteld: Een bak patat! Er stond dus echt iets op het spel.

Maar net als maandagavond stond het vizier van de meeste E3-pupillen niet op scherp. Een enkele keer werd er wel een kegel geraakt maar pas nadat de bal de grond had geraakt. Deze schoten tellen niet want de regels schrijven voor dat de bal in één keer de kegel moet raken. Uiteindelijk was het andermaal Teun die als enige er in slaagde een punt te scoren. Hij schoot met een sierlijke boog de kegel van de kop van de papa van Serdar.

Hiermee won de linkspoot afgetekend het eerste kegel-van-de-kop-toernooi en was het alweer zijn tweede individuele prijs in zijn nog prille carrière. Afgelopen zomer won hij immers ook de penaltybokaal voor de F-jeugd op het Luctor voetbalkamp.

Afgelopen zaterdag was de prijsuitreiking op sportpark De Horst (Teun achtervolgde de papa van Serdar om hem te herinneren aan de afspraak) en deze werd met veel enthousiasme verorberd door de dolgelukkige kegel-van-de-kop-kampioen.

Kegel-van-de-kop-kampioen claimt prijs bij kegelonderzetter
Eerste prijs wordt bijgezet in de prijzenkast




Geen opmerkingen:

Een reactie posten