zaterdag 29 november 2014

Bibberpot met goede afloop

Voor de laatste wedstrijd van het najaarsseizoen ontving Luctor E3 het laag geklasseerde Juventa E2. Het team van trainersduo Machel en Sergio domineerde voor het grootste deel en leek op een regelmatige overwinning af te stevenen. In het laatste kwart ontplofte de tot dan toe gezapige wedstrijd en boog Juventa uit het niets een 4-1 achterstand om naar 4-4. Het publiek zag de bui al hangen en bibberde nu niet alleen van de kou. In de slotfase schoot Ryan Luctor naar de verlossende 5-4 waarmee de drie punten alsnog in Almelo bleven.



Vrolijke boel bij de warming-up
Na een lange nazomer en hele vriendelijke herfst was het laatste weekend van november voor het eerst te merken dat de winter voor de deur stond. In Twente vroor het aan de grond een paar graden en was het voor spelers en publiek zaak om zich goed in te pakken. Om onderkoeling tegen te gaan begon Luctor E3 al met de warming-up voordat het het speelveld kon betreden. Hier was te zien dat de stemming bij de ploeg, ondanks het ontbreken van de wipwap en wipkip opperbest was.

Ondertussen was de harde kern ook aan het warmlopen in de kantine of liever gezegd, lieten zij zich daar vollopen met warme koffie.  Je zag de papa's en mama's denken: "Nog een wedstrijdje en dan kunnen we voorlopig lekker binnen blijven".

The Emperor en zijn tweelingbroer genieten van de wedstrijd
De papa van Dominique had zijn tweelingbroer (The Emperor van Star Wars) gevraagd of hij zin had om samen met hem de wedstrijd van Dominique te komen bekijken. "Trekken we allebei ook leuk weer dezelfde kleren aan, net als vroeger". Hoewel The Emperor normaal niet zo graag op de voorgrond treedt, wilde hij voor zijn voetballende neefje graag een uitzondering maken.



Of het aan de koude buitenlucht lag of aan iets anders was niet duidelijk, maar bij de Luctorspelers was weinig te bespeuren van enige wil om de wedstrijd te winnen. De thuisploeg was sterker en drong wel aan op de Wierdense goal maar veel grote kansen leverde het in de eerste 10 minuten niet op. De eerste mogelijkheid kwam er uit een dood spelmoment, toen Ryan een vrije trap van even buiten het strafschopgebied mocht nemen. Zijn knal was hard maar kreeg te veel hoogte mee en vloog over.

Juventa was tot dat moment nauwlijks over de middellijn geweest maar het verraste Luctor bijna met de openingsgoal bij een snelle uitbraak waarbij het harde schot van de rechtsbuiten van Juventa door Niels nog net via de buitenkant paal tot corner kon worden verwerkt. De corner van Juventa leverde uiteindelijk niets op maar het was een eerste waarschuwing voor Luctor dat de zwakker ingeschaalde tegenstander niet onderschat mocht worden.

Luctor pakte de draad weer op en verlegde het spel weer naar de andere kant. Een schot van Dominique leverde nog niks op maar daarna was het eindelijk raak. Luctor kreeg een corner aan de rechterkant waar Teun zich voor meldde. De verdediging van Juventa verwachtte een indraaiende bal, maar het blonde ventje speelde de bal vlug kort op de slim opgestelde Wout, die vanaf de punt van het strafschopgebied met een schitterende diagonale krul in de linkerbovenhoek, de keeper van Juventa het nakijken gaf. Een goal om in te lijsten.

Wout haalt uit...


...en scoort 1-0!





Dankjewel Teun! Graag gedaan Wout!










Nu brak er een sterke fase aan voor Luctor waarin het met meer pressing ging spelen op de verdediging van Juventa, die moeite had om er uit te komen. Jermaine profiteerde hiervan en kwam in balbezit na onzeker optreden van een  Juventaverdediger. Hij tikte de bal naar Teun om zelf snel het gat in te springen. Teun wist precies wat Jermaine van plan was en speelde de bal meteen terug naar de vooruitgeschoven Jermaine. Deze hield zijn hoofd koel, kapte zijn man uit en schoot de bal strak tegen de touwen: 2-0!
Jermaine op weg naar de 2-0
Luctor probeerde door te drukken en kreeg nog enkele kansen maar was slordig in de afwerking. Dit was jammer want even later scoorde Juventa wel aan de andere kant nadat Luctor achterin veel te laks verdedigde. En zo ging het met een magere 2-1 voorsprong de rust in. Voor uw verslaggever kwam het rustsignaal als een bevrijding want hij was vergeten voor de wedstrijd te plassen en in de novemberkou was het ophouden van de plas geen lolletje geweest. Hij gaf zijn camera aan zijn echtgenote om even de honneurs waar te nemen en spoedde zich naar het toilet in het clubgebouw. Na gedane zaken keerde hij opgelucht terug naar KG1 om tot zijn verbazing te constateren dat de wedstrijd alweer begonnen was. Wat heet, er was alweer gescoord! De scheidsrechter had ivm de kou besloten om de rust maar 1 minuut te laten duren en bij de aftrap was het Ryan die linea recta naar het doel van Juventa soleerde en de 3-1 diagonaal binnenschoot. Of zoiets... want de mama van Teun (die met de camera van uw verslaggever) was vergeten er een foto van te maken en kon 's avonds ook niet meer precies vertellen wat er nu precies gebeurd was.

Teun legt aan voor de 4-1
Hoe dan ook, het was 3-1. En het werd nog mooier voor Luctor, want even later stond Teun op de goede plek toen een hoge neervallende bal uit een cornersituatie voor zijn voeten viel. De man die normaal de bal het liefst afgeeft aan een ander om te scoren (die ochtend ook alweer twee assists), zag zo gauw geen medespeler vrij staan en besloot dit keer voor eigen gewin te gaan. Hij ontwaarde tussen een mêlee aan witblauwe spelers een gaatje in de linkerhoek en tikte met binnenkant voet de 4-1 binnen.

Geen vuiltje aan de lucht zou men denken. Maar zoals al eerder gemeld, was Juventa een tegenstander die niet onderschat mocht worden. En dat gebeurde toch. Luctor vergat van het ene op het andere moment dat er ook verdedigd moest worden. Het ging met teveel mensen op zoek naar nog meer goals liet achterin grote gaten vallen. Juventa was er als de kippen bij om van de geboden ruimte te profiteren. En zo kon het gebeuren dat Juventa na 3 keer hopeloos verdedigend gepruts van Luctor binnen 5 minuten een achterstand van 4-1 had weggewerkt.

Het thuispubliek was met stomheid geslagen. Wat was hier gebeurd? De stemming zakte als een plumpudding in elkaar er werd gevreesd voor het ergste. Kon Luctor E3 het opeens heel denkbare ondenkbare nog afwenden? Dat konden ze. De mouwen werden opgestroopt en nu was het alle hens aan dek. Jermaine soleerde zich naar voren en speelde Ryan aan die de bevrijdende 5-4 met zijn chocoladebeen kon binnenschieten.

Bevrijdende 5-4 van Ryan

Wout trekt de Luctorkar in de slotfase
Dit tot grote opluchting van het van de kou en zenuwen bibberende  thuispubliek. Een luid gejuich galmde over KG1. Nu was het zaak om de voorsprong vast te houden. In de slotfase was het met name te danken aan de onvermoeibare inspanningen van Wout die er voor zorgden dat de Luctorzege niet meer in gevaar kwam. Hij ontregelde bijna in zijn eentje alles wat op een Juventa-aanval leek en had ook nog energie over om een paar keer over de flanken op te stomen richting Juventadoel.

Mede hierdoor was Juventa niet meer bij machte om voor de tweede keer de wedstrijd te doen kantelen en daarmee was een verdiende maar onnodig benauwde zege een feit.  Hiermee eindigde Luctor E3 op de7e plaats in de najaarscompetitie van de Tweede Klasse 25. Een prima resultaat omdat  het eerstejaarsteam van trainer Sergio en Machel meestal moest opboksen tegen fysiek sterkere tweedejaarsteams. Dit biedt hoop voor de toekomst.

Seizoen wordt feestelijk afgesloten met een bak patat


Geen opmerkingen:

Een reactie posten