zaterdag 17 januari 2015

Almelo E1 geen partij voor Luctor E3 in opwarmertje

In de voorbereiding van het voorjaarsseizoen was er op Sportpark De Horst voor Luctor E3 een wedstrijd gepland tegen plaatsgenoot Almelo E1. Op een van rijp wit uitgeslagen veld, deelde de thuisploeg vanaf het begin de lakens uit. Bij de rust stond het al 4-0 waarna de mannen van trainer Machel en trainer Sergio wat gas terugnamen. De tweede helft werd een verplicht nummertje waarbij Almelo een paar keer wat terug mocht doen. Eindstand 7-2.

Hei'j d'r ok zo zin in Bert?
"Onmeunig!"

Op de eerste mooie zaterdag van 2015 mochten de E3-pupillen van Luctor voor het eerst na de winterstop weer hun kicksen aantrekken voor een vriendschappelijke pot tegen Almelo E1. Het team uit de Ossenkoppelerhoek speelde in het najaarsseizoen net als Luctor E3 op Tweede Klasse-niveau. Een goede sparringpartner op het eerste gezicht dus.

Het was fijn dat er na een roerige transferperiode eindelijk weer gevoetbald kon worden. Het enthousiasme straalde van de uitgeslapen gezichten in de kantine. Ook kon de harde supporterskern van Luctor E3 voor het eerst kennis maken met een nieuw selectielid. In de transferperiode was er zoals bekend versterking gezocht voor de positie van doelman.

Nieuw gezicht
Keeper Deniz van E2 had zich in het najaarsseizoen in de picture gespeeld en dat was de technische staf niet ontgaan. Technisch coördinator Koray kwam aan het team en ouders vertellen, dat met het oog op volgend seizoen Deniz daarom een plekje gegund is in het beloftenteam van de Luctor E-jeugd.

Hij benadrukte dat dit niet betekent dat de kaarten voor volgend jaar al geschud zijn. Zowel voor keeper als voor alle veldspelers, wordt volgend jaar individueel bekeken wie de overstap naar E1 kan maken.

Het was dus nu aan de spelers om te laten zien dat ze de volgende stap wilden maken. In de wedstrijd tegen Almelo E1 kregen ze hiervoor hun eerste kans. Helaas was het niveauverschil tussen Luctor en Almelo te groot om er een echte mooie derby van te maken. Vanaf de aftrap werd Almelo in de verdediging gedrongen. Luctor troefde de bezoekers op alle fronten af. De goals vielen als rijpe appelen in de eerste helft. Goals van Dominique, Ryan en twee van Ceder (waarvan één hele fraaie diagonale pegel) zorgden voor een comfortabele 4-0 voorsprong.

Vanaf dat moment geloofde Luctor het wel en na rust schakelde het een tandje terug. Het liet verdedigend de teugels vieren waardoor Almelo een paar keer wat terug kon doen. Trainer Sergio vond het kennelijk allemaal prima want hij was doodleuk aan het bellen tijdens de wedstrijd. Op halve kracht was Luctor Almelo nog steeds de baas en scoorde het nog drie keer via Wout, Chiel en nog een keer Wout. Eindstand 7-2, daar kan je mee thuiskomen.