zaterdag 7 februari 2015

Goed spel in de zaal van Luctor E3 wordt niet beloond

Op de finaledag van het zaaltoernooi mocht Luctor E3 het opnemen tegen teams van TVC'28, Eilermark en Sparta Enschede. De ploegen bleken aan elkaar gewaagd en hadden allen kans op de titel. Het voetbal in de zaal is veel grilliger dan op het veld waardoor de geluksfactor een grote invloed had op het verloop van het toernooi. Luctor E3 speelde prima verzorgd zaalvoetbal en creëerde elke wedstrijd een handvol kansen maar was niet effectief in het afronden. Met een nederlaag en twee gelijke spelen deed het zichzelf te kort, maar het kon, gezien het vertoonde spel, toch met vertrouwen vooruitkijken naar het komende seizoen.

Op de dag dat voor de meeste ploegen het voorjaarsseizoen officieel van start ging in de "Tweede Klasse 18" mochten de mannen van trainer Sergio en trainer Machel nog een dagje lekker in de zaal spelen. Zoals bekend, hadden zij zich namelijk op miraculeuze wijze weten te kwalificeren voor het finaletoernooi van het regionale indoorvoetbaltoernooi.

Een lekker ding... die bamischijf




Plaats van handeling was de bijzonder fraai gerenoveerde sporthal in Goor. In de gezellig aangeklede kantine was het goed toeven voor de meegereisde fans, die stiekem blij waren dat ze nog niet naar buiten hoefden om hun helden aan te moedigen. De warm pruttelende frituurpan maakte het feest compleet. De papa van Chiel - een groot kenner van bamischijven - liet zich de in de wijde omtrek geprezen Mossendambamischijf goed smaken.



Maar ook in de zaal was er voor de fijnproevers genoeg te genieten. De spelers van Luctor E3 speelden het meest verzorgde spel van de deelnemende teams en creëerden met veel geduld, elke wedstrijd een paar uitgespeelde kansen.

Het spel was soms moeilijk te volgen omdat de scheidsrechter, die 11 maanden zwanger was, regelmatig het zicht blokkeerde


Helaas bleek dat het voetbal in de zaal niet altijd de verdiende winnaar oplevert. Dit was vooral in de eerste wedstrijd tegen TVC'28 het geval. De ploeg uit Tubbergen was een stugge opponent die met opportunisme het elegante combinatievoetbal van Luctor probeerde te breken. De meeste kansen waren voor de Almeloërs maar een zondagschot van TVC uit de tweede lijn zette de wedstrijd op zijn kop. Luctor liet zich er niet door van de wijs brengen en ging met verzorgd voetbal op zoek naar de gelijkmaker.




Ryan was een keer heel dichtbij toen hij vrij voor goal kwam, maar zijn schot werd geblokt. In de slotfase zag Sil zijn vrije trap op de lat uiteenspatten En zo bleef het 0-1.



De onverdiende nederlaag was een fikse streep door de rekening maar gelukkig kon in de catacomben van de sporthal, de kater snel weggespoeld worden.







Bikkel



In de pauze kregen de mannen van Luctor een tweede tegenvaller te verwerken. In een bizar incident met een douchetrekker, raakte Wout gewond aan zijn kin toen hij de kleedkamer binnenstapte. Een flinke jaap was het gevolg. Tot opluchting van iedereen konden een paar goedgeplaatste pleisters verdere narigheid voorkomen en kon Wout gewoon blijven voetballen. 




De tweede tegenstander van die middag was Sparta Enschede. Dit team had zijn eerste wedstrijd tegen Eilermark gewonnen en hoefde dus -anders dan het puntloze Luctor- niet vol voor de winst te gaan. Aan de mannen van Sergio en Machel was niet af te zien dat ze nul punten hadden. Ze speelden opnieuw een berepot. Er waren kansen voor onder meer Teun, Jermaine en Ryan maar hij wilde er maar niet in. Daarbij hielp het ook niet dat bij een blessurebehandeling in de slotfase de klok niet stil werd gezet. Hierdoor ging er voor Luctor kostbare tijd verloren en eindigde de wedstrijd in een teleurstellende brilstand.
Chiel knalt de 1-0 tegen de touwen

Één schamel puntje uit twee wedstrijden. Dat viel tegen. Er restte nog één wedstrijd tegen Eilermark om het blazoen weer wat op te poetsen. Dat lukte aanvankelijk heel aardig. Na wat kansen voor Luctor en een bal op de lat voor Eilermark wist Chiel de score te openen met een bekeken volley in de linkerhoek. Kort daarop bracht Teun met een bekeken passje Ryan in stelling die de 2-0 op het scorebord bracht.

Omdat er niet echt veel meer op het spel stond, koos Luctor niet voor de zekerheid maar bleef het proberen de score verder uit te bouwen. De focus lag op de aanval. De verdediging kon een andere keer wel zo leken de spelers te denken. Eilermark, dat tot dat moment achter de feiten had aangelopen kreeg door de roekeloze offensieve tactiek van Luctor zo ineens weer een kans om zich in de wedstrijd te counteren. En dat gebeurde ook. In de laatste vijf minuten wisten ze de 2-0 achterstand weer gelijk te trekken. Met een slotoffensief trachtte Luctor alsnog de overwinning binnen te slepen. Ryan kreeg een reuzenkans maar de volslanke keeper van Eilermark verkleinde zijn doel effectief met zijn imposante postuur. Daarnaast zorgde, net als in de tweede wedstrijd, een blessurebehandeling voor veel oponthoud en kon de laatste corner niet meer genomen worden omdat de onverbiddelijke zoemer de hoop op de winnende goal in de slotseconde de grond in boorde.

En zo eindigde ook wedstrijd drie in mineur. Maar niet getreurd. Het spel in de zaal van Luctor was prima. Als ze binnenkort weer de wei in mogen, zal de toevalsfactor in de wedstrijden van twee keer 25 minuten naar verwachting veel minder vaak een spelbreker zijn. Dat geeft de burger weer moed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten