zaterdag 6 september 2014

Leep Delden leert Luctor E3 lesje effectiviteit

Voor de laaste wedstrijd van de bekerpoule reisde Luctor E3 af naar Delden om aan te treden tegen de plaatselijke SV. Luctor had het meeste balbezit en de meeste kansen maar wist er geen één van te benutten. Het tweedejaars E-team uit Delden speelde uitgekiend op de counter en profiteerde optimaal van de enorme gaten die de verdediging van Luctor liet vallen. Een smadelijke 5-0 was het resultaat.

De supporterskaravaan van Luctor E3 verzamelde zich op een mistige zaterdagochtend op een overvolle parkeerplaats van De Horst voor vertrek naar Stad Delden alwaar SV Delden E1 zijn opwachting maakte. De stemming vooraf zat er goed in. Dit had alles te maken met de woensdagtraining waar E3 uitstekend partij had geboden in een trainingspartij tegen E1 en pas in de slotseconde zijn meerdere moest erkennen in het keurkorps van de Luctor-E-jeugd. Dat gaf hoop voor de zaterdag.

Aangekomen op het sportcomplex De Mors was het even zoeken naar de kleedkamer. Aan de achterzijde van het bejaard ogende gebouw, vonden Sergio, Machel en hun mannen een dichte deur wat voor enig oponthoud zorgde. Die tijd werd door de spelers nuttig besteed aan klimmen en schommelen. Na wat heen en weer lopen was daar dan toch eindelijk de kantinejuf met de sleutel en kon het team eindelijk naar binnen. Dat was nog even schrikken want toen de deur openging keken Sergio en Machel in een grote bouwput. Gelukkig was dit niet hun kleedkamer. Die was een deurtje verder. Deze was inmiddels mooi opgeknapt al was het wel bijzonder dat er slechts twee douchekoppen aan muur hingen.

Klimmen...

...en schommelen

Hè hè
Bouwput

Ondertussen doodden de supporters - waarvan velen met campingschoeisel - de tijd met het doornemen van diverse koetjes en kalfjes onder het genot van een bekertje koffie.

Type Palestinastapper

Type bordeelsluiper

Onder de supporters was niemand minder dan Nico Dijkshoorn

Tijdens de warming-up zag het er allemaal nog verzorgd uit. Het technische duo lieten hun jongens de bal snel rondpassen in de rondo. Helaas was hiervan in de wedstrijd aanvankelijk niet veel terug te zien. Luctor E3 speelde onrustig en had moeite om elkaar te vinden. Daarnaast ontbrak het aan de inzet die er wel was in de trainingspartij tegen Luctor E1. Delden was ook niet echt overtuigend maar het beschikte over een paar flinke knapen met een goed schot in de benen en ze waren geduldiger in de opbouw. Na een minuut of tien opende Delden de score met een onhoudbare poeier in de bovenhoek.

Hierna kwam Luctor wat beter in het spel. Er kwamen goede kansen voor Sil (afstandsschot lat), Wout (schot uit een corner) Teun (schot na wat trucwerk) maar vonden geen doel. De mooiste actie van de eerste helft kwam van Chiel die met een panna zijn tegenstander dolde en vervolgens een fraaie voorzet gaf die jammer genoeg net te diep was. Luctor had nu wel een keer een doelpunt verdiend maar het kreeg het deksel op de neus van Delden.

De thuisploeg loerde al een tijdje op de counter en zag zijn kans schoon toen bij een uitbraak alleen Teun was achtergebleven in de verdediging. Hij had geen schijn van kans tegen de drie aanvallers van Delden en moest toezien hoe ze de 2-0 binnen tikten.
Bijna deed Luctor nog wat terug vlak voor rust, maar Chiel raakte de bal die hij vlak voor doel kreeg aangespeeld maar half. De keeper van Delden kon het rollertje tot zijn opluchting simpel oppaken.

In de pauze stelde het technische duo hun pupillen gerust. Ze speelden best aardig en hadden volop kansen gehad. In de tweede helft kon alles nog goed komen. Zeker wanneer je bedenkt dat een week eerder een 0-3 ruststand nog werd omgedraaid naar een 4-3 voorsprong.

Na rust kwam Luctor goed uit de startblokken. een mooie snelle combinatie-aanval via Wout, Dominique en Chiel ging helaas naast. Daarna ging het jammerlijk mis. Delden scoorde uit een bekeken aanval de 3-0. Hierna probeerde Luctor met man en macht de wedstrijd naar zich toe te trekken maar het vergat hierbij achterin de boel dicht te houden.

Mischien was het nog wat geworden als de schitterende kopbal van Chiel (à la Van Persie) op een prima voorzet van Ceder in het doel was gevlogen, maar hij wilde er maar niet in. Tegenover de vele gemiste kansen die Luctor creëerde, waren het de Deldenaren die het veel slimmer aanpakten. Ze wachtten als geduldige roofdieren op het moment dat hun prooi even niet oplette. Twee keer konden toeslaan toen Luctor de deur naar het doel van Niels had opengezet.

5-0 was te veel van het goede voor Delden, maar Luctor had het wel aan zichzelf te wijten. Waar ze aanvallend nog wel een stap wilden zetten, was het verdedigend veel te slap allemaal. Voor de competitie die volgende week begint, moeten er wel een paar knoppen omgezet worden bij de spelers. Voetbal is namelijk een kwestie van aanvallen EN verdedigen. Genoeg te doen dus voor trainer Sergio en trainer Machel deze week.