zondag 14 september 2014

Wedstrijd met twee gezichten eindigt in mineur

Spelers op de knieën voor overwinnaars
In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen ontving Luctor E3 het in bloedvorm verkerende Vroomshoopse Boys E2. In een gelijkopgaande eerste helft opende Luctor nog de score maar moest het daarna twee treffers incasseren. In het tweede bedrijf zakte het spel naar een bedenkelijk niveau en verliet de thuisploeg met het schaamrood op de kaken het veld na te zijn getrakteerd op een 1-9 oorwassing.

Na een wisselvallig verlopen bekertoernooi, mocht Luctor E3 voor het eerst dit seizoen in de reguliere competitie aantreden op sportpark De Horst. Tegenstander was Vroomshoopse Boys E2. Deze ploeg had in het bekertoernooi zijn drie tegenstanders met huid en haar verslonden. Hun doelsaldo van +26 sprak boekdelen. Trainers Sergio en Machel waren dus gewaarschuwd.

In de voorbereidende trainingen werd gehamerd op verdedigende taken, iets waar het aanvallend ingestelde team nogal eens wat steken liet vallen in het verleden. Ook het samenspel was een aandachtspunt geweest. Trouwe volgers van het team hebben gezien dat hier op de maandag- en woensdagavond grote vorderingen werden gemaakt.

Voordat kon worden begonnen met de warming-up, moesten de mannen eerst aantreden voor de traditionele teamfoto. De fotografe vertelde er meteen bij dat ze binnenkort nog een keer op de foto zouden komen in de officiële clubkleuren. Het team had zich die dag namelijk in het gele uittenue uitgedost omdat Vroomshoopse Boys ook in blauw met gele accenten speelt.


Trainer Machel wenst Serdar sterkte
Daarnaast ontbrak Serdar ook nog eens omdat hij een lelijke smak met de fiets had gemaakt waarbij zijn voet tussen de spaken was geraakt. Er was gelukkig niets gebroken maar hij moet hierdoor wel noodgedwongen een tijdje met gips en krukken lopen.







Trainers Machel en Sergio konden dus beschikken over 2 wisselspelers en besloten om elke veldspeler in iedere helft een keer te wisselen. De opstelling bij de aftrap wekte bevreemding bij enkele supporters. Chiel en Teun werden allebei voorin geposteerd - op zich niet gek - maar wel beiden op de tegenovergestelde kant van hun sterke been. Het was kennelijk de bedoeling dat Chiel en Teun als een Overmars en Robben, vanaf de vleugels naar binnen moesten kappen om vervolgens met hun sterke been de bal in het doel te krullen. In de wedstrijd bleek dat deze tactiek zich niet uitbetaalde. De twee spitsen lieten leuke dingen zien op de vleugels maar konden er niet een mooi vervolg aan geven omdat ze telkens met hun chocoladebeen een voorzet moesten geven. Die kwamen er dus niet.

Die bal is voor Sil






Wout loopt juichend weg na openingstreffer
Toch zag het spel van Luctor er bijzonder verzorgd uit. De oefeningen op het samenspel in de trainingen waren herkenbaar in de wedstrijd. Met geduld en precisie schoof de bal van Luctor- naar Luctorspeler. Vroomshoopse Boys kreeg er geen grip op en deed geen moment denken aan een team dat in het bekertoernooi als een stoomwals zijn tegenstanders had vermorzeld. Het was een gelijke strijd. Na een minuut of 10 viel het eerste doelpunt. Wout kwam in balbezit op het middenveld en probeerde het eens van afstand. Zijn bal had zo veel vaart dat de keeper hem niet meer kon pareren:
1-0!

Op de voorsprong viel niets af te dingen. Luctor had recht op de goal. Het was voor Vroomshoopse Boys even slikken na al die korfbaluitslagen. Ze moesten een tandje bijschakelen. De mannen uit het kanaaldorp kregen iets meer vat op het spel en kwamen vaker in de buurt van keeper Niels. Ze probeerden vaker te schieten op goal en van een terugketsend schot werd de gelijkmaker binnengetikt.

Het werd nu een gelijkopgaande strijd. Chiel bereikte op links Dominique die de in fel oranje uitgedoste keeper uitkapte, maar haalde er slechts een corner uit die niets opleverde. Daarna was het weer de beurt aan Vroomshoop. Na ongelukkig uitverdedigen van Luctor, kwamen de bezoekers in balbezit en maakten het vervolgens vakkundig af. 1-2. Luctor liet zich niet kennen en probeerde meteen wat terug te doen. Op het middenveld werkte Wout zich een slag in het rondte en kwam als een Van Bommel een paar keer goed mee naar voren. Succes bleef echter uit waardoor Luctor met een 1-2 achterstand de rust in ging.

Er was op zich nog niets aan de hand. De trainers waren vol lof over het vertoonde spel van hun jongens en pepten ze weer op. Na rust zou het allemaal nog goed kunnen komen.

Helaas voor de fans had uw verslaggever in de tweede helft een volledige black-out (net als het team overigens) en kon (of wilde) hij zich hiervan niets meer herinneren en waren al zijn notities op zijn mobieltje ook nog eens verdwenen (of gewist). Dus zal hij het hier maar bij laten.

Einduitslag 1-9.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten