zaterdag 27 september 2014

Luctor E3 verliest hoofd en wedstrijd in tweede helft

De thuiswedstrijd tegen DETO E2 was er een met twee gezichten. De eerste helft ging het op en neer en waren de teams aan elkaar gewaagd. De tweede helft was er een om snel te vergeten. Door geklungel achterin kon DETO simpel afstand nemen van Luctor, waarna de thuisclub het spoor bijster raakte en uit frustratie meer oog had voor de tegenstander dan de bal. Einduitslag 3-7.

In het laatste weekend van september, stond de thuiswedstrijd tegen DETO uit Vriezenveen op het programma. Het team uit het naburige lintdorp had een punt meer dan Luctor zodat je van een heuse 6-puntenpot kon spreken. Luctor had in de week voor de wedstrijd nog te kampen gehad met diverse afzeggingen op de training vanwege korfbalverplichtingen (Dominique, Teun en Serdar), last van heup (Sil), last van voet (Wout) en ziekte van onbekende aard (Dominique). Gelukkig was zaterdagochtend iedereen weer van de partij en kon de definitieve elftalfoto gemaakt worden in het thuistenue.

Elftalfoto in officiële thuistenue
Tijdens de warming-up keken de Luctorfans vol ontzag naar de spelers van DETO, dat mocht aantreden met enkele knapen van brugklasformaat, zo groot waren ze. De spelers van Luctor waren er ook van onder de indruk want aanvankelijk werden ze volledig overlopen door de bezoekers. Ter illustratie: De cornerverhouding stond in no time op 0-5. In de verdediging onderscheidde Chiel zich een paar keer. Onder meer door een gevaarlijke kopbal van DETO met zijn hoofd onschadelijk te maken. Even later was het wel raak voor DETO. Ryan kwam iets te enthousiast in bij een duel om de bal waarbij hij zichzelf blesseerde waarna de bal voor de voeten kwam van een DETO-speler die hem simpel tegen de touwen kon schieten. De voorsprong voor DETO was verdiend want Luctor had tot dat moment nog weinig laten zien.

Dat veranderde meteen na de openingstreffer. Luctor schudde alle schroom van zich af en ging eindelijk voetballen. De Luctorspelers vonden elkaar ineens veel beter en kwamen voor het eerst op de helft van DETO. Serdar kon zich vrij spelen op links en bereikte Sil die vrij stond in de spits. Hij hield zijn hoofd koel en schoot de gelijkmaker binnen. DETO had voorlopig geen antwoord op het plotselinge elan dat Luctor tentoonspreidde. Dominique profiteerde van de DETO-dip. Hij kapte zich een weg naar de goal en kon kiezen uit een paar vrij staande spelers om af te spelen. Hij besloot echter voor eigen gewin te gaan en schoot de bal wonderwel onberispelijk binnen. Het stond warempel 2-1! De voorsprong was ietwat tegen de verhouding in maar daar maalde niemand om.

Vrije trap van Teun wordt geblokt en eindigt in scrimmage
Luctor had zelfs nog 3-1 kunnen maken. Ceder brak door op links en gaf een voorzet naar Chiel wiens schot slechts een corner opleverde. Ook mocht Teun nog een vrije trap nemen op een kansrijke plek. Helaas werd zijn schot geblokt en in de scrimmage die er op volgde hoefde er alleen maar een Luctorbeen goed te staan om hem binnen te tikken, maar dat was helaas niet het geval.

Na deze sterke periode van Luctor kroop DETO weer uit zijn schulp. Het kwam weer over de middellijn en was meteen succesvol. De verdediging was niet goed bij de les toen een Vriezenvener ongehinderd tot een schot kon komen. De houdbare bal schoof langs alles en iedereen op een sukkeldrafje via binnenkant paal het doel in. De gelijkmaker gaf DETO weer moed en het zette door. Luctor dat zijn achterhoede inmiddels had gewisseld, stond positioneel niet goed opgesteld. Een DETO-aanvaller kon hierdoor vrij gemakkelijk de 2-3 aantekenen. Dit was ook de ruststand.

Ceder is zijn man voorbij
Machel en Sergio moesten praten als Brugman om de jongens weer aan het voetballen te krijgen. Helaas waren hun woorden aan dovemansoren gericht. Na rust ging het meteen helemaal mis met Luctor. Veel te laks optreden in de achterhoede resulteerde in twee lullige tegendoelpunten en brachten DETO op 2-5 voorsprong. Ontzettend onnodig en zuur ook, want Luctor deed even later nog wel wat terug via Chiel die een geblokt schot van Ryan in de rebound kon binnentikken. Het werd kort daarop zelfs bijna 4-5 toen Chiel na een mooie aanval een bal net niet de goede richting kon meegeven en net naast vloog.

Gefeliciteerd!
Vanaf dat moment was het gedaan met de thuisploeg en maakten de bezoekers de klus vakkundig af. Een afstandschot en een counter brachten de score op 3-7. Bij deze hopeloze stand stroopten enkele spelers van Luctor de mouwen op om er toch nog wat uit te slepen. Maar pakte dit helemaal verkeerd uit want er werden meer tegenstanders dan ballen geraakt. Dit moesten 3 DETO-spelers met blessures bekopen waardoor de bezoekers met een veldspeler te weinig de laatste minuten moest uitvoetballen. Luctoronwaardig en al met al een tweede helft om gauw te vergeten.