zaterdag 15 november 2014

Luctor E3 komt net te kort tegen koploper PH

In het eerste sinterklaasweekend waren de mannen van trainer Sergio en trainer Machel niet van plan om zelf kadootjes weg te geven aan aartsrivaal PH. Wel kwamen ze met een tactische surprise die goed uitpakte, maar niet kon voorkomen dat de koploper de 3 punten in eigen huis hield.  Tegen het vooraf gevreesde PH E2 speelde Luctor vol voor de winst maar moest in het fysiek sterkere PH zijn meerdere erkennen. Einduitslag 3-1.




Met nog 3 wedstrijden te spelen was het Luctor E3 er alles aan gelegen om de streak van 4 overwinningen een vervolg te geven tegen koploper PH. Ondanks het feit dat titelfavoriet PH vorige week naaste belager Vroomshoopse Boys met 3-10 op een afstraffing van jewelste had getrakteerd, waande Luctor zich niet bij voorbaat kansloos. Het spel van de mannen van trainer Machel en trainer Sergio was de laatste weken immers met sprongen vooruit gegaan. Er mocht dus stiekem gehoopt worden op een stuntje. Temeer omdat het technische duo met snode plannen naar de Schelfhorst was afgereisd, die zo geheim waren dat zelfs uw doorgaans uitstekend geïnformeerde verslaggever tot het laatste moment hierover in het ongewisse werd gelaten.

De meegereisde supportersschare had ook nog nergens erg in toen ze zich verzamelden voor de kantine van PH. Het ging over enkele leden van de harde kern die de wedstrijd moesten laten schieten ivm met de jaarlijkse Polko-visbokaal: hèt society-evenement van visminnend Almelo. Onder de notabelen die dit jaar een uitnodiging ontvingen voor dit exclusieve evenement waren namelijk ook de papa's van Ryan, Chiel en Jermaine. Zij zullen het dus met dit verslag moeten doen op de zondagochtend, vooropgesteld dat hun fysieke en mentale gesteldheid het dan al toelaat.


Sportvereniging Peuken Hier
De supporters die wel van de partij waren, vermaakten zich ondertussen kostelijk met de borden en opschriften die het complex van Sportpark De Schelfhorst sierden. Zo merkte de papa van Ceder op dat hij nu eindelijk wist waar PH voor stond:

"PEUKEN HIER"






De papa van Teun moest glimlachen om een ander bord dat de voetbalclub had opgehangen:

"VERBODEN HIER TE VOETBALLEN"


Door al die gekkigheid zou je bijna vergeten dat er een echte derby gespeeld ging worden. Dat gold niet voor het technische duo Sergio en Machel. Zoals gemeld, hadden ze een surprise in petto voor Peuken Hier E2. Er is lang gedelibereerd door de trainers over het strijdplan tegen de koploper. Het was bekend dat de ploeg van meerendeels tweedejaars E-pupillen, over meer paardekrachten beschikte dan de eerstejaarsveulentjes van Luctor. Op fysieke kracht kon je dus niet winnen. Ze besloten daarom voor de verassingsaanval te gaan, of liever, de verassingsverdediging. Tot ieders verbazing toverden ze namelijk een nieuwe keeper uit de hoge hoed in de persoon van Chiel terwijl Niels de plek van spits ging innemen.

Samen met de mannetjesputters Ryan en Jermaine op de laatste lijn, was er zo een solide verdedigingswal
Knal van Ryan gaat naast
gecreëerd van waaruit met snelle tegenstoten over de flanken de tegenstander bestreden kon worden. Dit strijdplan was gedurfd -er was immers nog nooit in deze formatie gespeeld- maar bleek al gauw een uitstekende keuze. Luctor begon sterk aan de wedstrijd en kreeg een aantal kansen. Ryan stoomde op vanuit de verdediging en kon uithalen maar zijn schot ging naast. Een voorzet van Jermaine uit een korte corner kwam voor de voeten van Dominique. Zijn schot was echter te zacht om de de keeper in verlegenheid te brengen. Een derde kans was voor Ceder, maar zijn schot ging naast.

Na verloop van tijd kreeg Peuken Hier meer vat op het spel. Hun voorhoede, die bestond uit een paar flink omhooggeschoten knapen kwamen een paar keer gevaarlijk dicht in de buurt van keeper Chiel. Uit een corner die hoog over iedereen heen vloog wist de nummer 3 van de thuisploeg bij de tweede paal de bal binnen te tikken. De 1-0 was op dat moment nauwelijks verdiend, maar het bleek wel een kantelpunt in de wedstrijd. PH was vaker op de helft van Luctor en kreeg ook enkele goede kansen. Omdat Chiel telkens op de goede plek stond (en de paal ook nog een keer), bleef het 1-0 tot de rust.

Deze stand bood nog volop perspectief. De Luctorspelers werden bijgevuld met een sportdrankje om voldoende vocht en energie te hebben voor de tweede helft. Die hadden ze nodig ook want Peuken Hier E2 schakelde na de rust een tandje bij. Wel waren de eerste mogelijkheden weer voor Luctor via schoten van Ceder en Teun. Nadat Ceder een schot uit een korte corner gepareerd zag worden, kon de keeper van de thuisploeg met een vlugge spelhervatting een vooruitsnellende geelzwarte Peuk op rechtsvoor bereiken. Zijn voorzet viel precies voor de voeten van hun spits die in één keer de bal het doel in kaatste, keeper Chiel kansloos latend. Even later werd de wedstrijd op slot gegooid na een prima combinatie-aanval door de thuisploeg: 3-0.

Toch was te zien dat Luctor stappen gemaakt had want waar het in voorgaande wedstrijden op zo'n moment volledig door het ijs zakte, was daar nu absoluut geen sprake van. Het bleef onverstoorbaar zoeken naar zwakke plekken in het verdedigingswerk van de koploper. Aan de andere kant was het de thuisploeg die overschakelde op fysiek spel en een paar keer het geduld van de scheidsrechter tartte. Dominique werd na een sliding nagetrapt en was hiervan behoorlijk aangedaan. Even later waren het Sil en Teun die een paar vervelende late tackles moesten incasseren. Het uitvak (dat er niet om bekend staat een blad voor de mond te nemen) begon zich te roeren. Even leken de emoties de overhand te krijgen bij de supportersschare, maar het liep gelukkig allemaal met een sisser af.

De spelers van Luctor trokken zich nergens wat van aan en hun onverstoorbaarheid werd uiteindelijk beloond met een prima doelpunt. Ryan speelde vanaf de rechterflank Teun aan die handig een tegenstander uitkapte en met zijn arendsoog Niels vrij zag staan. De assistenkoning passte snel op de gelegenheidsspits die het hoofd koel hield en beheerst de verdiende eretreffer binnenschoot. Iedereen gunde Niels deze mooie treffer en feliciteerde hem uitbundig.

Niels scoort de verdiende eretreffer

Met nog enkele minuten te spelen was het te laat voor een ommekeer (het bleef 3-1), maar na afloop was iedereen bij Luctor toch tevreden over het feit dat ze het de koploper zo lastig hadden weten te maken. Dit biedt volop perspectief voor volgende week, wanneer er wordt afgereisd naar het pittoreske Vroomshoop voor een driepuntenpot tegen Sportlust. Een mooie klassering zit er dus nog steeds in.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten