zaterdag 8 november 2014

Luctor E3 wint ook in Westerhaar

De mooie reeks van 3 overwinningen van Luctor E3 kreeg een vervolg in Westerhaar tegen de plaatselijke VV Voorwaarts. De nummer laatst van de competitie weerde zich 'kranig' tegen de bezoekers uit Almelo en probeerde met alle reglementaire en onreglementaire middelen die er zijn, de schade beperkt te houden. De mannen van trainer Machel en trainer Sergio mogen van geluk spreken dat ze afgezien van een paar blauwe plekken, het strijdtoneel ongeschonden konden verlaten. Dat gold niet voor de mama van Wout, die vol in haar ziel geraakt werd door een vuilspuitend Westerhaars ettertje. Einduitslag 2-6.

Voor de eerste van een reeks van drie uitwedstrijden reisde Luctor E3 af naar Westerhaar-Vriezeveensewijk waar het moest aantreden tegen hekkensluiter VV Voorwaarts E1G. Om niet te veel uit de toon te vallen hadden sommige meegereisde fans hun best gedaan om goed voor de dag komen, wetende dat de inwoners van het idyllische veendorp er altijd op en top bij lopen. Zo prijkte de papa van Dominique in een paar leuke nieuwe halfhoge cognac-kleurige schoenen met sportief contrasterende friswitte spekzolen.

De mama van Wout droeg charmante kobaltblauwe Uggs van Rohof en de mama van Chiel koos voor stoere Wellingtons voorzien van leuke accenten in de vorm van gedrapeerde konijnenvellen. De papa van Sil viel hierbij wel een beetje uit de toon met zijn afgedragen suède zwerverslaarzen en zijn modelloze grofgebreide trui van holbewonerswol, afgezet met ellebogen van stukken autoband.

Weer terug naar de wedstrijd. Vooraf werd er rekening gehouden met een monsteruitslag omdat een week eerder La Première met 12-1 door Luctor in mootjes was gehakt terwijl datzelfde Lap met 10-4 had gewonnen van Voorwaarts, de tegenstander van Luctor van die dag. Trainer Sergio had zijn mannen dan ook de opdracht meegeven om minstens 15 keer doel te treffen.

Fluitje vergeten
Op papier was dit geen ondenkbaar streven, maar de werkelijkheid bleek weerbarstig. Dat in de voetballerij elke wedstrijd op zichzelf staat, werd in de match tegen Voorwaarts nog maar eens onderstreept. De vorm van de dag is een belangrijke factor en deze was duidelijk minder aanwezig dan tegen Lap. Natuurlijk was Voorwaarts een tegenstander waarvan geen wonderen verwacht konden worden. Maar als je de wedstrijd vooraf te licht opvat terwijl je opponent er juist alles aan doet om het spel te ontregelen, dan kan je de plannetjes van 15 goals wel op je buik schrijven.

De wedstrijd, die een met een paar minuten vertraging begon om dat de scheidsrechter zijn fluitje was vergeten,  werd zoals te verwachten viel volledig gedomineerd door de bezoekers, maar de scherpte en accuratesse ontbraken te vaak bij Luctor E3. Het creëerde vele kansen maar het rendement hieruit was bedroevend. Daarnaast stond de beste man van Voorwaarts ook nog eens in de goal. De imposante keeper met een lichaam van een tweedejaars D-junior stond vaak op de juiste plek en wist vele schoten op doel te pareren. Voorwaarts bleek dus een veel lastiger opponent dan vooraf gedacht. Pas halverwege de eerste helft kwam de hatelijke nul van het scorebord door Ryan, die een vrije trap van buiten de zestien schitterend in de kruising schoot.

Ryan knalt de 0-1 tegen de touwen
Dominique bekroont mooie solo met effectief rollertje
Dit zou de opmaat moeten zijn voor meer doelpunten maar Voorwaarts toonde veerkracht. Uit een van hun schaarse counters kon het de gelijkmaker scoren en stond het warempel weer gelijk. Even later hadden ze zelfs nog kans om op 2-1 te komen maar hun schot schampte via de buitenkant van de rechterpaal naast. Het thuispubliek begon langzaam aan te geloven in een stunt maar die hoop werd kort daarop de grond in gedrukt toen Dominique een solo bekroonde met een puntertje dat tergend langzaam langs de Voorwaartskeeper het doel in rolde.

Ceder en Sil slachtoffer van hard spel
Even later speelde Sil vanuit een corner slim de vrijstaande Jermaine aan, die vanuit de tweede lijn de bal met een sierlijke boog het doel in krulde. De 1-3 voorsprong was meer dan verdiend en de bezoekers probeerden deze voor rust nog uit te bouwen. Dit gebeurde echter niet. Een stormloop op het Westerhaar-Vriezeveensewijkse doel leverde vele kansen maar geen doelpunten op. Sommige spelers van Voorwaarts wisten zich geen raad met het powerplay van Luctor en haalden de botte bijl tevoorschijn bij gebrek aan beter. Hiervan werden Ceder en Dominique de eerste slachtoffers die vlak na elkaar op brute wijze tegen de grond werden gewerkt. Dit was echter nog kinderspel vergeleken bij de aanslag op de benen die de op rechts doorgebroken Ryan te verduren kreeg. De blonde nummer 4 van Voorwaarts vloog er met twee gestrekte benen in en torperdeerde Ryan van de sokken. Het was een wonder dat Ryan er met een blauwe plek op zijn been van afkwam. Bij het zien van het onbeschaafde spel van Voorwaarts vroeg uw verslaggever zich af of de clubnaam Voorwaarts mischien een afkorting was van Met Gestrekt Been Voorwaarts?

Gelukkig was er voor de toeschouwers ook nog wel wat te genieten op het veld, toen Wout met een schitterend hakje Serdar aanspeelde die hem meteen weer terugkaatste. Het één-tweetje lukte perfect maar de aanval die er uit volgde leverde helaas niets op. Bij een 1-3 stand werd er gefloten voor rust.

In de pauze hamerde het technische duo er op om bij kansen vooral de rust te bewaren. In de eerste helft konden de jongens van Luctor niet het geduld opbrengen om bij kansen de bal even goed te leggen en een hoek uit te kiezen. Dat moest in de tweede helft anders. Helaas voor trainer Sergio en trainer Machel werd de tweede helft een kopie van de eerste. Luctor viel hartstochtelijk aan maar sprong veel te lichtzinnig om met de kansen. Het beet zijn tanden stuk in de Voorwaartskeeper die niet van opgeven wilde weten. Net als in het eerste bedrijf, was het Ryan die uit een vrije trap de ban moest breken. zijn diagonale knal zeilde onhoudbaar in de bovenhoek.

Klutsdoelpunt van Jermaine
En net als voor rust maakten Dominique en Jermaine ieder een goal. Dominique kreeg de bal via een panna-pass van Wout aangespeeld waarna hij de bal simpel binnen kon tikken. Jermaine kon zijn voet tegen de bal aanzetten bij een klutssituatie. Voorwaarts mocht nog een keer wat terugdoen, toen hun spits niet werd teruggefloten nadat hij de bal uit de handen had geschoten van Niel. Verbaasd keek iedereen van Luctor naar de scheidsrechter toen hij doodleuk naar de middenstip wees.

Veel maakte het niet uit, want de wedstrijd was gespeeld, althans wat betreft de uitslag. De nummer 4 van Voorwaarts had zich namelijk voorgenomen om nogmaals zijn stempel te drukken op de wedstrijd. En weer was Ryan het lijdend voorwerp.  Het blonde duiveltje kon er niet tegen dat Ryan hem passeerde en trapte hem na. Nu was de maat vol voor de scheidsrechter. Hij maande het ventje om direct het veld te verlaten en hij hoefde ook niet meer terug te komen. Tot verbazing van de meegereisde Luctorsupporters bleef het etterbakje gewoon staan alsof hij de scheidsrechter niet hoorde. Ook toen zijn trainer er zich mee ging bemoeien trok hij zich van niets of niemand wat aan.

Papa en mama van Wout sprakeloos
Vanuit het uitvak sprak men er schande van. Een afkeurende opmerking van de mama van Wout, schoot het enfant terrible in het verkeerde keelgat. In niet mis te verstane bewoordingen (ik ga het hier niet herhalen) maande hij de mama van Wout om te zwijgen, hierbij refererend aan een bepaald lichaamsdeel dat mannen niet bezitten. De woorden van het ventje misten hun uitwerking niet. De mama van Wout was met stomheid geslagen. Ook de papa van Wout was stupéfait: "Dat  heb ik nog nooit tegen mijn vrouw durven zeggen!" Hij zal dit weekend wat mentale herstelwerkzaamheden moeten verrichten om de pijn in haar gekrenkte ziel te verlichten. Ik raad de grote knuffelbeer aan om haar een bosje bloemen te kopen, een bad te nemen met dat lekkere badschuim uit het kerstpakket van vorig jaar en haar veel lieve woordjes in te fluisteren. Dit doet wonderen bij de vrouwtjes.

Afijn, volgende week is er weer een wedstrijd. Dan tegen aartsrival PH E2. Hopelijk gaat het dan weer over voetbal.