zaterdag 1 november 2014

Luctor E3 scheurt Lap aan reepjes

Op een zomerse eerste november ontving Luctor E3 plaatsgenoot La Première E2. Het krachtsverschil tussen de twee teams was zo groot dat van een echte wedstrijd geen sprake was. Dit was na 60 seconden al duidelijk toen het al 2-0 (!!) stond. Er volgden nog 10 goals voor een bijzonder gedisciplineerd spelende thuisploeg. Het haalde hiermee de grootste overwinning van het seizoen. Einduitslag 12-1.

Goede loopactie van Jermaine

Na twee mooie overwinningen tegen DOS en SVZW verkeerde Luctor E3 op de eerste ochtend van november in een winning mood. Het team van het technische duo Machel en Sergio had bovendien een prima vooruitzicht om hier nog een paar zeges aan vast te plakken gezien het op papier lichte programma van de komende tijd. Zo was de tegenstander van die ochtend - La Première E2 - voorlaatste met slechts één overwinning op rode lantaarn Voorwaarts.

Voor trainer Sergio (Trainer Machel moest werken en had afgezegd) was het zaak om te waken voor onderschatting. Daarnaast leerde een blik op de statistieken dat La Première gemiddeld vier goals per wedstrijd maakte. Hun aanval was dus nog niet zo slecht. Daar stond tegenover dat ze veruit de meeste goals tegen hadden gekregen.  Trainer Sergio peperde zijn pupillen in dat er vooral niet gepingeld moest worden. Samenspel was het devies. Hiermee zou de ondermaatse verdediging van Lap. snel gebroken moeten kunnen worden.

Uw verslaggever had zich dit keer ter dege voorbereid nadat hij een week eerder nogal klungelig een paar doelpunten had gemist, waaronder een wondergoal van zijn zoon, toen hij alvast wat dingen aan het intikken was op zijn telefoon. Dit zou hem niet nog eens gebeuren. Na enig speuren had hij een oplossing gevonden: een vernuftige dicteerfunctie op zijn smartphone. Nu kon hij dus gewoon zeggen wat hij zag en werden de woorden door een app automatisch genoteerd in tekst. Uw reporter was hier zo mee in zijn nopjes dat hij zeker wist dat er nu niets mis kon gaan. Althans dat was de bedoeling.

Dominique scoort na nog geen 15 seconden

Helaas voor hem ging hij andermaal hopeloos in de fout, met dank aan Dominique. De topscorer presteerde het om in de eerste minuut van de wedstrijd twee keer te scoren. Dit terwijl de wedstrijd nota bene door La Première werd afgetrapt.  Maar hun aftrap werd meteen onderschept door Teun. Het blonde ventje snelde naar voren en passte direct op Dominique die de bal binnenkant paal er in knalde. Binnen 15 seconden stond het 1-0! Vrolijk lachend huppelden de twee blonde ventjes terug naar eigen helft. Wat het vervolgens gebeurde is niet helemaal duidelijk want uw verslaggever pakte zijn telefoon, selecteerde zijn notieapp, tikte op het microfoontje en wilde net gaan spreken toen hij werd opgeschrikt door gejuich. Toen hij opkeek zag hij de mannen Luctor opnieuw juichend teruglopen naar de middenstip. Hij dacht dat hij in een vreemde déjà-vu zat en 20 seconden in de tijd teruggezet was, maar in werkelijkheid had Dominique zijn tweede goal van de wedstrijd gemaakt. Weer had uw verslaggever een doelpunt gemist. Het moest niet gekker worden.

Na 3 minuten was de wedstrijd gespeeld: Ryan scoorde uit een korte corner 3-0. Hierbij bleef het niet. De toeschouwers waren nu geen getuige van een voetbalwedstrijd, maar van een martelgang. Het was indrukwekkend en pijnlijk tegelijk om te zien hoe La Première door een ijskoude beul op de pijnbank werd gelegd. La Première had niets in te brengen en liet zich als een mak lammetje naar de slachtbank leiden. Luctor kende geen genade met zijn slachtoffer. Voor de toeschouwers was de spanning verdwenen en dwaalden de gedachten af naar andere zaken. Sergio en zijn mannen bleven wel bij de les en maakten na twee keer 25 minuten het dozijn vol:

Serdar breekt door op links
  • Een strakke voorzet van Teun wordt door de La Première keeper in eigen doel gewerkt
  • Chiel scoort uit de rebound van een hard schot van Wout
  • Een mislukte uittrap landt in de voeten van Chiel die dankbaar binnentikt
  • Een geblokt schot van Wout wordt opgepikt door Ryan die zijn tweede binnenschiet
  • Een aanval uit het boekje over meerdere schijven gaat van Jermaine naar Chiel en eindigt bij Ryan. Deze laatste scoort hiermee een hattrick
  • Chiel wordt vrijgespeeld en kan vrij voor doel scoren. Ook hij maakt dus een hattrick
  • Een mislukt schot van Sil wordt opgepikt door Jermaine die zijn eerste van de dag maakt
  • Serdar scoort na voorbereidend werk van Jermaine
  • Dominique speelt Sil vrij die vervolgens simpel scoort
En toen was het 12-1. De scheidsrechter was zo vriendelijk voor Lap om danks de vele blessure-onderbrekingen geen seconde bij trekken.


Volgende week is de tegenstander Voorwaarts. Dit team heeft vorige week met 10-4 met van La Première verloren. "Voorwaarts Westerhaar-uit, altijd lastig....."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten