zaterdag 28 maart 2015

Luctor E3 zet goede lijn voort tegen Juventa E2

Met hun tweede opeenvolgende overwining hebben de pupillen van het technische duo Sergio en Machel nu definitief een streep gezet onder de valse start van de voorjaarscompetitie. De eerste van een reeks van 3 uitwedstrijden was er een om in te lijsten. De bezoekers speelden hun gastheren van Juventa E2 van de mat en verdeelden de goals netjes over twee helften. De eindstand van 1-8 was een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Juventa had geen antwoord op de bij vlagen flitsende combinaties van Luctor. Wanneer ze volgende week de lastige uitwedstrijd tegen DOS'37 ook tot een goed einde weten te brengen dan mag trainer Sergio (zoals beloofd) de knip trekken om de jongens te trakteren op een avondje discozwemmen.




Het lentezonnetje begint steeds meer te schijnen voor Luctor E3. De eerste stap naar een mooiere plek op de ranglijst was vorige week al gezet tegen de reuzen van Fleringen. In Wierden tegen de eveneens uit de kluiten gewassen knullen van Juventa E2 zou de volgende stap gemaakt moeten worden. Het team moest het nog stellen zonder Chiel die nog een keer mocht invallen bij E1. Voor trainer Machel en trainer Sergio was dit geen groot probleem. Er waren immers nog twee wisselspelers.

Een vlugge blik op de ranglijst leerde dat er kansen waren tegen Juventa. Het had weliswaar een overwinning meer dan Luctor behaald, maar wel tegen mindere tegenstanders.

Harde kern veilig weggestopt achter een hek.
De iets minder harde kern














Fanatieke rondo
Tijdens de warming-up werd het team klaargestoomd voor de wedstrijd met een pittige rondo. Het trainersduo deed hier zelf fanatiek aan mee om ze extra op te peppen. Het miste zijn uitwerking niet. Luctor begon gretig aan het duel en drukte Juventa in de verdediging. Er kwamen kansen voor Luctor en een goal hing in de lucht. Het geduld van het meegereisde publiek werd echter nog even op de proef gesteld want Juventa had zomaar op voorsprong kunnen komen toen het tot twee keer toe een vrije schietkans kreeg door onoplettendheid van Luctor. Gelukkig lette Deniz wel op en maakte hij twee fraaie reddingen.

Ceder controleert een hoge bal
Vanaf dat moment was er voor de Luctorsluitpost weinig eer meer te behalen in de eerste helft. Juventa werd overlopen door Luctor dat hun gastheren op alle vlakken de baas was. Het was Dominique die de ban brak uit een scrimmage na goed controlerend werk van Ceder. De goal voelde als een bevrijding. Luctor voerde de score overtuigend op van 1-0 naar 4-0: Jermaine zag zijn slimme boogbal met moeite gekeerd  worden door de Juventakeeper, die te ver voor zijn doel stond. Teun was er als de kippen bij om de rebound op te pikken en scoorde zijn vierde goal in vier wedstrijden.

Domique wint de scrimmage en scoort 1-0!
Teun scoort uit de rebound na een geblokt schot van Jermaine
Juventa hielp Luctor even later verder in het zadel toen twee Wierdense verdedigers in een poging de bal weg te werken, tegen elkaar opbotsten en de bal voor de voeten van Ryan plofte. Deze speelde direct af naar Sil die met enig geluk zijn van richting veranderde schot met veel topspin het doel in zag vallen.

Ceder maakte voor rust het kwartet vol na goed doorzetten op de rand van het strafschopgebied. De keeper van Juventa stond andermaal te ver uit zijn doel waarna Ceder hem met een hoge bal te slim af was.

Ceder troeft de keeper af met een hoge bal

Bij 4-0 was het goed rusten. Afgezien van een enkel kritiekpuntje (nog wat eerder de bal afgeven) werd het team door zijn technische staf overladen met complimenten en kreeg het te horen dat het op dezelfde voet verder moest gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Het spelbeeld na de pauze was onveranderd. Luctor deelde de lakens uit.

Jermaine bekroonde zijn puike optreden met een doelpunt toen hij een goede dieptepass van Sil professioneel afrondde met een schuiver in de verre hoek.

Jermaine scoort uit een mooie dieptepass van Sil
 De volgende in de lange rij van Almelose doelpuntenmakers was Wout die de bal behendig voor zijn linkervoet kapte.  Zijn schot schampte lichtjes de voet van een Juventaverdediger waardoor de bal precies aan de goede kant van de rechterpaal het doel in vloog: 6-0!

Wout schiet en ziet de bal via een Wierdense voet het doel in gaan
Bij deze stand slaagde het arme Juventa erin om de stand een iets draaglijker aanzien te geven. Een indraaiende corner van Juventa was Deniz de baas wat resulteerde in de eretreffer voor het team uit Wierden.

Luctor maalde er niet om en schakelde weer een tandje bij. Wat volgde was de mooiste aanval van de wedstrijd. Een flitsende combinatie over drie schijven, begon bij Teun die de bal diagonaal speelde op Wout die meteen daarop Ryan vrijspeelde. Helaas was het schot van Ryan niet al te hard en kon de keeper de bal onschadelijk maken.

Hoewel er dus wel eens wat mis ging, ging het toch veel vaker goed. Dit werd maar weer eens onderstreept door Ceder die zag dat de keeper nog steeds niet had geleerd van zijn fouten in de eerste helft. Hij stond opnieuw veel te ver voor doel wat Ceder de gelegenheid gaf om met een goed geplaatste hoge knal zijn tweede goal van de dag aan te tekenen.

En nog was de koek niet op. Teun had op links nog een prachtige solo in petto. Hij passeerde enkele Juventaverdedigers en kwam in scoringspositie. In zijn rechterooghoek zag hij dat Ryan er net wat beter voorstond dus plaatste hij de bal onbaatzuchtig als zo vaak, af aan de topscorer. Die hoefde de bal alleen maar aan te tikken waarmee de 1-8 eindstand op het scorebord kwam.

Ryan krijgt de bal op een presenteerblaadje na mooie solo Teun

Na afloop waren er alleen maar blije Almelose gezichten en werd er met spanning uitgekeken naar de wedstrijd van volgende week, wanneer Luctor E3 bij een derde opeenvolgende overwinning zich op kan gaan maken voor een avondje discozwemmen.


Blije Almelose gezichten






Niet iedereen keek even blij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten