zaterdag 4 april 2015

Periodetitel voor Luctor E3 na thriller tegen DOS '37

Het kan verkeren. Luctor E3 heeft de kelder van de 2e klasse 18 VOORJAAR voorgoed vaarwel gezegd na de derde overwinning op rij. Het team was tegen DOS '37 E3 tot op het bot gemotiveerd omdat het bij winst door de trainers zou worden getrakteerd op een avondje discozwemmen. In Vriezenveen trok Luctor E3 in een nagelbijter met 2-3 aan het langste eind. Een top 3 klassering behoort volgens de optimisten nu ineens tot de mogelijkheden. De locatie van het periodekampioenschapsfeest zal binnenkort bekend worden gemaakt. Houdt u vrijdagavond 10 april maar alvast vrij in uw agenda.
Het gedreven trainersduo Machel en Sergio wist wat er op paaszaterdag op het spel stond voor Luctor E3: het periodekampioenschap. Er werd niets aan het toeval overgelaten om het team tot in de puntjes te preparen voor de clash tegen naaste rivaal DOS '37. De avond voorafgaand aan de wedstrijd werd besteed aan een uitvoerige tactische prep-meeting in de Luctorkantine, die eigenlijk geheim had moeten blijven. Goed ingevoerde bronnen van dit blog wisten desalniettemin door te dringen tot de machinekamer van Luctor E3 om een tipje van de sluier te kunnen lichten over het te volgen tactisch plan. Tot in de kleine uurtjes werden onder het genot van een glaasje prik, alle mogelijke tactische scenario's doorgenomen.

Trainersduo Machel en Sergio om 01:29 's nachts in gedachten verzonken over de te volgen tactiek


Trainer Machel de volgende ochtend met een broodnodig kopje koffie

Kwam er een ruit op het middenveld? Kregen ze advies over de veldbezetting in de omschakeling? Zouden ze met een valse 9 gaan spelen? Niets van dit alles. Tijdens de teambespreking voor de aftrap werd het plan de campagne uit de doeken gedaan: "Jongens gewoon goed voetballen, elkaar de bal blijven toespelen en bij winst gaan we discozwemmen!". Deze woorden getuigden van een groot voetbalinzicht en mensenkennis bij het technisch hart van Luctor E3. Simpel houden en motivatie is het devies bij E-pupillenvoetbal.

De wedstrijd speelde zich af op een bijveld van het schitterende multifunctionele complex Sportpark het Midden aan de rand van Vriezenveen. Het was wel jammer dat er bij de stichting BEED, die het complex beheert, meer aandacht is voor bijzaken als verhuur van de accomodatie dan voor onderhoud, gezien de deplorabele staat van het veld. Het had meer weg van een schapenweide dan van een voetbalveld.Tijdens de warming-up, toen de spelers van E3 alvast probeerden te wennen aan de hobbelige zandbak, sloop Sergio in de richting DOS '37 om de sterke en zwakke punten van hun tegenstander in het vizier te krijgen. Hij hoorde dat hun keeper kampte met een pijnlijke rechterzij waardoor het keepen hem ernstig bemoeilijkt werd. Vlug gaf Sergio aan Ryan de opdracht mee om (binnen de regels van het spel) bij corners flink tegen de keeper aan te duwen.

Luctor kwam goed uit de startblokken. DOS '37 dat evenveel punten had als Luctor maar een wedstrijd minder gespeeld, werd door de bezoekers in de verdediging gedrongen. Het was Luctor dat de lakens uitdeelde. Het paste zich bijzonder goed aan aan het beroerde veld en combineerde alsof het op een nieuw kunstgraslaken speelde. De 0-1 kwam dan ook niet als een verrassing. Na goed forechecking kwam Jermaine in balbezit die Sil rechts in het strafschopgebied vrij zag staan. Deze nam de bal beheerst aan en schoot professioneel binnen: 0-1!

Jermaine passt op Sil die aan zijn bewaker is ontsnapt

Sil neemt beheerst aan en schiet de bal in de linkerhoek 0-1!

Het ging als van een leien dakje. Ook na de openingsgoal bleef Luctor het betere van het spel houden. Ryan had de 0-2 op zijn schoen maar de bal stuitte net verkeerd weg waardoor hij hem maar half raakte. Er volgden meer kansen voor Luctor (o.a. Teun, Wout en Ceder) maar deze werden niet benut. Dit hield DOS '37 in de wedstrijd en wat sommigen al vreesden werd even later werkelijkheid. Net nadat Ryan - die nog steeds veel hinder ondervindt van een pijnlijke voet - was gewisseld, stond de verdediging van Luctor nog niet helemaal goed opgesteld. DOS '37 profiteerde van een onachtzaam moment achterin en hun spits bracht met een effectief schot de stand weer in evenwicht.

De 1-1 stond in geen verhouding tot het spelbeeld, maar dat telt niet in het voetbal. Het was voor Luctor zaak om zich niet van de wijs te laten brengen door deze toevalstreffer. Aangespoord door hun coaches bleven ze onverstoorbaar combinerend de Vriezenveense verdediging bestoken met prima verzorgde aanvallen. Op rechts waren het Ceder en Chiel die beurtelings de DOS-verdedigers geselden met hun handige dribbels. Uit een corner scoorde Sil bijna de 2-1 met een goed gemikte kopbal maar de bal vloog rakelings langs de buitenkant paal.

Kopbal van Sil gaat rakelings naast
Tot de rust werd niet meer gescoord wat het naar lucht happende DOS '37 gelegenheid gaf om even op adem te komen. Hiervoor namen ze uitvoerig de tijd want terwijl de scheidsrechter en Luctor alweer klaarstonden voor de aftrap voor de tweede helft, praatte hun coach nog zelfs een paar minuten langer door. Zijn praatje werd afgesloten met een group huddle en yell die zo over the top was dat de papa van Sil er meteen op inhaakte en het bij wijze van parodie nog eens dunnetjes overdeed, tot hilariteit van de overige meegereisde Luctorfans.

Coach van DOS '37 neemt de tijd als Luctor al klaar staat voor de aftrap
De uitgebreide pauze hadden DOS '37 zichtbaar goed gedaan want het was de thuisclub die na rust beter voor de dag kwam. Luctor werd meer op de huid gezeten en DOS '37 werd gevaarlijker. De Vriezenveners gaven een waarschuwingsschot dat nog net door Deniz met twee gestrekte armen gepareerd kon worden. Dit signaal had Luctor wakker moeten schudden. Het tegenstelde gebeurde. Luctor reageerde slaperig bij een onderschepping van DOS '37 waardoor hun spits ongehinderd kon uithalen voor een afstandschot. De bal suisde onhoudbaar in de linkerhoek.

De harde kern van Luctor moest zich even in de ogen wrijven. Stond het 2-1 voor DOS '37? Het trainersduo van Luctor kon het niet langer aanzien en greep in. Er werd een verdediger opgeofferd voor een spits en vanaf nu was het alles op de aanval. Serdar was nu de eenzame waakhond achterin. "Er is nog niks aan de hand jongens, we gaan voor de overwinnig" riep Sergio vol vertrouwen. Hier zagen we een generaal die zijn troepen voor ging in het heetst van de strijd. Nu werden de jongetjes van de mannen gescheiden. Er ontspon zich een gevecht die de historisch geschoolden onder de toeschouwers deed denken aan de veldslagen die generaal Montgomery en Rommel met elkaar uitvochten in WO II. Want net als in de woestijn van Noord-Afrika keerden de kansen zich keer op keer in De Slag om Sportpark het Midden.

De spelers van Luctor rechtten hun rug en pakten de strijdbijl weer op. Het verzorgde combinatievoetbal van voor rust keerde terug in de ploeg. Het was echter een dood spelmoment dat Luctor weer op gelijke hoogte bracht. Teun mocht een corner nemen op rechts en zag dat Jermaine mee naar voren was geslopen op de rand van het strafschopgebied. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeleverd en schoot met veel gevoel de bal in de linkerhoek, 2-2!


Teun ziet Jermaine aankomen

Jermaine schiet met veel gevoel

2-2!

Nu was het een zaak van erop en erover. Trainer Machel en Sergio schreeuwden hun kelen schor en bleven hameren op de aanval. Luctor had DOS '37 in de touwen hangen en ging voor the knock-out. Ook nu waren het Chiel en Ceder die afwisselend op rechtsbuiten als vlinders zweefden en als bijen prikten.

Het was wachten op de genadeklap. DOS '37 kon een voorzet van Ceder met moeite tot corner verwerken maar het was uitstel van executie. 

Uit de corner ontstond een scrimmage waar Chiel zijn schot geblokt zag worden. Opeens had Wout de bal voor zijn voeten. Hij dacht niet na en knalde de bal tegen de touwen: 2-3 voor Luctor!

Wout haalt de trekker over

De bal vliegt er in

2-3!

Gerechtigheid. Meteen werd het tactisch plan aangepast aan de nieuwe situatie. De verdediging kreeg er een mannetje bij om de voorsprong te consolideren. Luctor liet zich iets meer terugzakken waardoor het veld voor zich werd vergroot en er meer mogelijkheden kwamen voor snelle tegenstoten. DOS '37 was niet bij machte om Luctor echt pijn te doen en Luctor bleef het gevaarlijkst in de counter. Toch bleef het nagelbijtend spannend omdat het verschil immers maar één doelpunt was. In de slotminuut was het nog even bibberen voor Luctor E3. DOS '37 brak op links door richting het doel van Deniz. De Vriezenveense spits was echter niet verdacht op de snelheid van Teun die als een haas terug was gerend naar de verdediging en de voorzet onschadelijk kon maken.

Zenuwen bij harde kern. Papa van Chiel houdt het thuisfront op de hoogte

Er volgde nog een hoekschop. Die kon zomaar tegen een DOS-voetje vliegen. Alles wat Luctor was stond nu in de doelmond van Deniz. Dit zouden ze niet laten gebeuren. In de mêlee van spelers kwam de bal in de voeten van Sil die er mee aan de haal ging. Na een indrukwekkende sprint haalde hij uit voor een schot die nog maar net gepareeerd kon worden door de keeper van DOS '37.

Alle hens aan dek

Wanneer floot die scheids nu eens af? De wedstrijd aan de andere kant van het veld was al afgelopen met penalty's en al, terwijl hier nog gespeeld werd. Het Luctorpubliek hield het niet meer. Tot daar eindelijk het verlossende fluitsignaal kwam. Luctor had concurrent DOS '37 met 2-3 verslagen, was na drie verloren wedstrijden uit de dood herrezen en haalde nu zijn derde overwinning op rij. Daar kan de here Jezus morgen op het hoogfeest van Pasen nog een puntje aan zuigen. Hiermee was het periodekampioenschap binnengehaald en verdiende het de prijs waar het zo hard voor gestreden had: een avondje discozwemmen.

De buit is binnen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten