zondag 12 april 2015

Luctor E3 gaat daags na zwemfeestje kopje onder

Het vieren van het periodekampioenschap is Luctor E3 slecht bekomen. Op de vrijdagavond voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Reutum E1 werd er nog vrolijk gefeest in zwembad de Kolk. Dat dit wellicht niet de beste voorbereiding is geweest op een voetbalwedstrijd werd een dag later duidelijk. Luctor was voetballend de betere ploeg maar liet zich aftroeven door de tweedejaars E-pupillen van Reutum die met fysiek spel de wedstrijd naar hun hand zetten. Einduitslag 5-3.

Mededeling vooraf: Wegens het tijdelijk ontbreken van een internetverbinding op het adres van uw verslaggever (overstap naar Caiway) deze week helaas geen uitvoerig verslag.

De dag begon zo mooi. Een stralend zonnetje scheen over sportpark De Kottenbrei en de lichtglooiende Twentse velden. Gretig namen de supporters plaats op het uitnodigende bankje om te genieten van een potje lentevoetbal.

Jut en Jul

Hepie en Hepie
Mario en Luigi (die moest even plassen)

Na een valse start (Reutum scoorde 1-0 toen hun rechtsbuiten bij een counter geen strobreed in de weg werd gelegd) legde Luctor E3 Reutum E1 zijn wil op in de eerste helft. Luctor was de ploeg die met verzorgde combinaties de aanval zocht terwijl Reutum probeerde tegen te houden. De gelijkmaker kondigde zich al een tijdje aan want Dominique en Ceder hadden al een paar mogelijkheden gehad die echter niks opleverden.

Het was Ryan die de zaak gelijk trok na een mooi passje van Dominique dat leek te worden onderschept door een Reutumer maar Ryan zat er goed tussen en schoot de 1-1 binnen.

Ryan scoort 1-1

Reutum had er weinig tegen in te brengen en kon niks anders dan verdedigen. Er volgden meer kansen voor Luctor. Dominique kapte zijn man uit en schoot tegen de keeper, in de rebound ging Sils schot over. De verdiende voorsprong kwam even later door invaller Teun (die met zijn verzwikte linkerenkel eigenlijk beter een dagje rust had kunnen nemen). Hij stelde zich slim op in het doelgebied toen hij de bal van Ryan kreeg en kon de bal simpel tegen de touwen knallen. Even later was Teun ook betrokken by een aanval waarbij hij en Sil met een één-tweetje een Reutumer het bos in stuurden. Het schot van Sil (die ook kampte met een blessure) vloog rechts naast de kruising.

Teun scoort 2-1

Uiteindelijk bleef het tot de rust 2-1. Luctor had er zeker nog 3 bij moeten maken en het kreeg voor dit gebrek aan daadkracht in de tweede helft de rekening gepresenteerd.

De boerenknullen van Luctor waren dan wel geen wereldvoetballers, maar ze hadden een prima schot in de benen en dit wapen werd na rust van stal gehaald. Met schoten uit de tweede lijn die net voor  keeper Deniz opstuitten konden ze de Luctorkeeper een paar keer verrassen. Luctor probeerde het nog wel, maar na rust was het frisse fruitige voetbal van de eerste helft nog maar sporadisch te zien. Daarnaast keepte de sluitpost van Reutum een wereldpot. De kansen die Luctor kreeg wist hij keer op keer onschadelijk te maken. Alleen Ryan kon nog een keer scoren op aangeven van Wout.

Bij 4-3 was Luctor nog een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar in de counter toonde Reutum zich de slimste. Luctor was te lief achterin en riep hiermee het onheil over zich af. De 5-3 van Reutum gooide de wedstrijd in het slot. Net als tegen SVZW liep Luctor tegen Reutum in het mes van een  tegenstander die voetballend de mindere was maar slimmer en effectiever met zijn mogelijkheden omging.