maandag 9 maart 2015

Sil en Teun helpen mee aan eerste punt E1

Op maandagavond mochten Sil en Teun opdraven om E1 te komen versterken in de inhaalwedstrijd tegen NEO E1. Coach Mats zat wegens omstandigheden met een krappe selectie en vroeg aan trainer Machel of hij twee spelers mocht lenen. Machel dacht even na en stelde toen Sil en Teun ter beschikking. De twee E3-puppillen hadden goede inzet getoond in de wedstrijd van afgelopen zaterdag en verdienden dus een plekje in het keurkorps van de Luctor E-jeugd.

De match werd een kraker van jewelste en deed erg denken aan het spektakelstuk Heracles Almelo - Vitesse van twee dagen eerder.  De bezoekers uit Borne waren net als Vitesse tegen Heracles voetballend een maatje te groot voor de thuisploeg. In de eerste helft speelde NEO als een geoliede  machine Luctor helemaal dol en kwam het vrij eenvoudig op 2-0 zonder dat Luctor daar ook maar één fatsoenlijke aanval tegenover kon stellen. Alleen via dode spelmomenten kwam Luctor in de buurt van de Bornse doelman.

Gaandeweg de eerste helft begon Luctor meer van zich afbijten en verplaatste het spel zich richting speelhelft van NEO. Niet dat er nu mooie aanvallen te zien waren maar het hield NEO in ieder geval weg van de goal van Tom.

Sil is de linkbuiten van NEO te vlug af

Op een psychologisch gunstig moment, vlak voor rust, kwam Luctor terug in de wedstrijd. Glenn pikte een stuiterende bal op op het middenveld en katapulteerde hem met een grote boog het luchtruim in. Als een mortiergranaat maakte het projectiel een paraboolvlucht en daalde net op tijd onhoudbaar voor de keeper het Bornse doel in 1-2!

Grote knuffel voor Joël
In de rust hield Trainer Mats zijn jongens voor dat er nog meer in het vat zat als ze hun koppie er bij wisten te houden. Hiervan was na de pauze helaas nog niet veel terug te zien. NEO greep Luctor bij de keel en kreeg kansen om Luctor definitief te vloeren. Met veel kunst- en vliegwerk hield Luctor echter stand met als hoogtepunt de wonderbaarlijke redding op de doellijn door Joël die een hoge bal met een magnifieke kopbal via onderkant lat uit het doel wist te caramboleren. Tom was zo opgelucht dat hij hem als dank bijna doodknuffelde.

Toch scoorde NEO even later de bijna onoverkomelijke 1-3. Nu was het alles of niets voor de mannen van Mats. De mouwen werden opgestroopt en men ging va-banque spelen. En warempel, ineens toonde NEO zich kwetsbaar.  Luctor kreeg kansen en Gijs was tot twee keer toe bijna succesvol vanaf links. NEO had zichtbaar moeite met het enthousiaste aanvallende spel van de thuisploeg en er sloop nervositeit in hun team.

Luctor rook bloed en Corné bracht de spanning weer volledig terug toen hij de 2-3 aantekende. "Alles of niets oléolé, alles of niets oléolé" galmde het van de tribunes. Tom knalde elke terugvallende bal terug in het strafschopgebied van NEO. Daar was het nu vrouwen en kinderen eerst.

Wat niemand voor mogelijk had gehouden gebeurde toch. E3-huurling Teun onderschepte een bal op links en stuurde met een messcherpe pass Dylan op volle snelheid de diepte in. Twee seconden later stond Dylan al voor de NEO-keeper en haalde hij de trekker over: 3-3. Sportpark De Horst barstte uit zijn voegen van vreugde. Door zijn over-mijn-lijk mentaliteit sleepte Luctor toch nog een gelijkspel uit het vuur tegen een kwalititief beter NEO. Zo kan het dus ook.