zaterdag 14 maart 2015

SVZW steelt punten van laks Luctor E3

Luctor E3 beleefde een frustrerende ochtend in een wedstrijd waarbij het bijna alles goed deed behalve scoren. Tegen SVZW was het een groot deel van de wedstrijd de betere partij maar sprong het slordig om met de talloze mogelijkheden die het kreeg. SVZW speelde uitgekiend op de counter en sloeg toe als Luctor even niet oplette. De 2-4 uitslag deed geen recht aan het spelbeeld, maar daar koop je niks voor. Toch is er geen reden voor wanhoop. De inzet en het spel was stukken beter dan in de afgelopen twee weken. Dit geeft hoop voor de toekomst.


Ryan scoort 2-4

Het wilde tot nu toe nog niet echt vlotten met Luctor E3 in de voorjaarscompetitie. De eerste twee wedstrijden werden roemloos verloren tegen twee betere tegenstanders. In de derde wedstrijd tegen SVZW moest dan eindelijk de ommekeer komen. 

In de aanloop naar de wedstrijd zat de stemming er in ieder geval al goed in. Er werd door trainers en supporters in de groepsapp gediscussieerd over wat ze het lekkerste broodje vonden.
Trainer Machel lustte de linker wel, terwijl de papa van Dominique voor de rechter ging. Om de een of andere reden vonden ze het allemaal heel grappig. Het zal allemaal wel.
De technische staf was weer compleet na het mislukte intermezzo van ad-interimtrainer Edwin. Trainer Sergio was terug van weggeweest. Hij had zich een nieuw, vervaarlijk uitziend,  kapsel laten aanmeten. Over smaak valt niet te twisten, maar men mag zich afvragen of hij niet een beetje te oud wordt voor een mohawk. Uw verslaggever vindt van wel.
Dan nu het voetbal. Luctor begon stroef aan de wedstrijd. De bezoekers uit Wierden drukten hun gastheren terug op eigen helft. Veel leverde het niet op. Na vijf minuten begon het te lopen bij Luctor. Het had het meeste balbezit en speelde prima combinatievoetbal. Waar het aan schortte was de laatste bal. De eindpass kwam steeds net niet aan of werd knullig verspeeld. "Net niet", met deze twee woorden was de wedstrijd goed samen te vatten.  Luctor strooide met talloze net-niet-ballen. Het laatste voetje tegen de bal ontbrak er steeds aan. En zoals dat zo vaak gaat, viel de goal aan de andere kant. Een uitgekiende Wierdense aanval werd koelbloedig afgerond en de wedstrijd stond op zijn kop: 0-1.

Luctor liet zich er niet door ontmoedigen. Het schakelde nog een tandje bij en het veranderde het doel van SVZW in een schiettent. Het leverde welgeteld één schamel doelpuntje op door Teun, die na goed doorzetten van Ryan op rechts, op de goede plek stond om zijn voorzet in het dak van het doel te schieten.
Teun scoort de meer dan verdiende gelijkmaker

Luctor bleef na de gelijkmaker doorgaan en had eigenlijk via Dominique moeten scoren maar zijn onhoudbare schot vloog binnenkant paal terug in het veld.

Het was de voorbode voor nog meer onheil voor Luctor. SVZW profiteerde van een overtalsituatie waarbij Serdar twee man tegelijk moest dekken. Hij koos voor de één terwijl de andere tegenstander de bal kreeg en ongehinderd naar het doel kon opstomen en de 0-1 binnenprikken. Deze stand bleef het tot de rust, terwijl 8-3 een betere afspiegeling van het spelbeeld was geweest.

Na rust was het aanvankelijk van hetzelfde laken een pak. SVZW hing als een murw geslagen bokser in de touwen door het onophoudelijke gebeuk van Luctor, maar het gaf zich niet gewonnen. Dit tot groeiende frustratie van de thuisclub. Na verloop van tijd kroop SVZW uit zijn schulp en zocht het naar openingen voor counters. Die kwamen er ook, wat heet, ze scoorden er zelfs twee keer uit.

Harde kern heeft wel eens vrolijker gekeken


Als geraffineerde sluipmoordenaars wachtten ze op het juiste ogenblik om toe te slaan. Een paar onachtzame momenten van Luctor waren genoeg om deze te vloeren. Het stond ineens 1-4 en de wedstrijd was in het slot gegooid. Luctor probeerde het nog wel maar was duidelijk aangeslagen door het in hun ogen grote onrecht. Het spel had niet meer de overtuiging van eerder. Vlak voor tijd gaf Ryan de stand een nog iets draaglijker aanzien maar de 2-4 was slechts een pleister op de wonde. Opnieuw geen punten voor Luctor E3 en dit keer was het volledig onverdiend.

Niet bij de pakken neerzitten is nu het devies. Het spel en de inzet was ruim voldoende. Nu nog een stukje afwerking en je hebt een ploeg die wedstrijden gaat winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten