zaterdag 9 mei 2015

Luctor E3 overrompelt PH... maar verliest toch

Op de slotdag van het seizoen bracht Luctor E3 een bezoek aan aartsrivaal PH. Op een winderig Sportpark Schelfhorst had de thuisploeg in de eerste helft (met de wind mee) het betere van het spel en leek de buit binnen te hebben nadat het een 0-1 achterstand had omgedraaid naar een 2-1 voorsprong. Vanaf dat moment echter stroopte Luctor de mouwen op en liet het PH alle hoeken van het veld zien. Luctor maakte verdiend gelijk maar verprutste legio kansen om op voorsprong te komen. PH had wel de koelbloedigheid die het aan Luctor ontbrak.  In de slotfase scoorde PH 3-2 uit een prima uitgespeelde counter en kreeg Luctor het deksel op de neus.




De competitieplanning van de E-pupillen 2e Klasse Voorjaar had de mooiste tegenstander voor het laatst bewaard: PH E3. De wedstrijden tegen de aartsrivaal uit Almelo Noord zijn meestal goed voor spektakel en dat was dit keer niet anders.

De versterking en zijn mama
In de voorbereiding hadden de trainers Machel en Sergio  te kampen met een uitgedunde selectie. Teun en Sil waren weliswaar teruggekeerd van hun uitstapje naar de Spaanse zon maar nu waren
Ceder (vakantie) en Jermaine (teenblessure) niet van de partij. Jermaine kwam gelukkig nog wel mee als supporter. Voor de zekerheid werd er daarom versterking gezocht in de persoon van Tristan uit de F1. Dit bleek geen overbodige luxe zoals later zou blijken.

Om 10 uur 's ochtends ontmoetten de spelers en harde kern elkaar voor het Peuken Hier-verzamelpunt (PH).


PH: Peuken Hier















...en de enige echte.
Patrick Roelvink...














De  papa's van Teun en Sil waren weer terug van hun vakantiebestemmingen, waar het mooi weer was geweest. Vooral de papa van Sil had in Mallorca zijn best gedaan om zijn witte winterwangen een warmere teint te geven. Mischien zelfs iets te veel, want met zijn oranjebruin uitgeslagen kop, sjofele outfit en onverzorgde haardos kon hij zo doorgaan voor de aan lager wal geraakte broer van Dries Roelvink.
















Geheimzinnige deal
Tijdens de warming-up viel het uw immer alerte verslaggever op dat de papa's van Dominique en Ryan zich hadden afgezonderd van de rest van de harde kern. Door zijn telelens zag hij hoe ze met zijn tweeën geheimzinnig stonden te smoezelen terwijl er bankbiljetten werden uitgewisseld. Gebeurden er hier dingen die het daglicht niet kon verdragen? Hierover later meer.

Terug naar het voetbal. De eerste helft speelde Luctor tegen de wind in wat extra lastig was omdat de wedstrijdbal een zogeheten F-jesbal was. Deze ballen zijn een stuk lichter dan normaal en dus erg gevoelig voor winderige omstandigheden. Voor Luctor was het zaak om met wind tegen de bal laag te houden. Dit lukte vrij aardig. De beginfase was een gelijkopgaande strijd waarbij PH technisch voetballend de mooiste dingen liet zien maar Luctor zich meer op een "Duitse" manier manifisteerde: Sober, degelijk voetbal met veel inzet. 

Luctor opende de score uit een strak aangesneden corner van Teun die ondanks de straffe tegenwind op miraculeuze wijze in één keer in het doel zeilde. Zijn papa dacht zelfs nog dat het een achterbal was maar hij zat warempel in het net. Dat was een mooi begin. 

Teun staat klaar voor de corner. Twee seconden later ligt de bal in het doel.

De wedstrijd kwam nu echt tot leven en er kwamen over en weer kansen. Deniz moest een paar keer ingrijpen op gevaarlijke hoge schoten van PH. Voor Luctor was Chiel een paar keer kansrijk. Hij probeerde een omhaal die helaas niet helemaal lukte, de bal koos het luchtruim. Zijn kopbal uit een fijne diagonale voorzet van Teun was daarentegen van grote schoonheid. De op de grond genagelde PH-keeper kon de bal nog net naast kijken. 

Omhaal Chiel had beter verdiend
Ook Serdar was een keer dichtbij een doelpunt na goed aangeven van Chiel. Zijn harde knal vloog links naast. Aan de andere kant verprutste PH een levensgrote kans toen hun spits, geschrokken door de snel aanstormende Deniz, vrij voor doel de bal naast schoot. 

Het mooie voetbal van beide kanten werd wreed onderbroken toen Teun op het middenveld na een technisch hoogstandje in een duel met een PH-middenvelder werd gevloerd. Hij kreeg ongelukkigerwijze een nop over het vel van zijn knie geschoven met een flinke vleeswond als resultaat. Huilend van de pijn werd hij door Trainer Machel van het veld gedragen waarna de papa van Serdar snel de wond verzorgde. De papa van Teun rende ondertussen naar het clubhuis voor pleisters. Maar goed dat Tristan mee was als extra reserve. Hij mocht als linkerspits het veld in.




Tijdens de verzorging van Teun kwam er meer onheil voor Luctor. PH scoorde de verdiende gelijkmaker toen hun spits vanaf links de bal schitterend in de rechterkruising roste. Het bleef 1-1 tot de rust, een redelijke afspiegeling van het spelbeeld tot dusver. PH speelde mooier, Luctor was sterker.

Trainer Sergio liep in de pauze even naar de scheidsrechter toe met het verzoek om de F-jesbal om te ruilen voor de zwaardere bal die Luctor had meegenomen. Hij had zich namelijk mateloos geërgerd aan de "strandbal" die voor rust telkens door de lucht zwabberde. De scheidsrechter vond het een prima voorstel. Feitelijk werd PH hiermee bevoordeeld omdat zij nu de wind tegen kregen en dan was een zwaardere bal wel zo fijn. Die had Luctor in de eerste helft ook wel willen hebben.

Na rust was het PH dat de eerste tik uitdeelde, en wat voor een. In een vloeiende combinatie over drie schijven, werd Luctor helemaal weggetikt waarna de PH-aanval werd bekroond met een dodelijke schuiver in de rechterhoek. Dit was smullen voor het thuispubliek en balen voor Luctor. 

Sil was vaak gevaarlijk
Machel en Sergio gooiden het roer om en schoven de poppetjes naar voren. Achterin stonden nu nog maar twee man. Dit had meteen effect. Het forechecking van Luctor was bijzonder effectief. PH kwam bijna niet meer weg uit eigen helft door het constante gejaag van de onvermoeibare Luctorfrontlinie. Sil kreeg een paar kansen en haalde steeds in een keer uit. Deze aanpak was erg risicovol maar het leverde hem wel een schitterende treffer op die in de rechterhoek van het PH-doel verdween. Bijna scoorde hij ook nog de 3-2 toen Teun (die na een half uurtje hinkelen langs de lijn toch weer opgekalefaterd was) met een schitterende pass over de PH-verdediging Sil in de loop aanspeelde. Zijn harde schot zeilde net echter naast. 

Ryan schiet tegen de paal
"Dit gaat zo een keer verkeerd" hoorde uw verslaggever de trainer van PH zeggen. En daar had het inderdaad alle schijn van. Luctor had PH nu in de touwen hangen en het was wachten op de genadeklap. Bijna scoorde Ryan die was doorgebroken maar zijn poeier knalde tegen de linkerpaal terug het veld in. Uit een corner (nu dus met de wind mee) scoorde Teun ook nog bijna zijn tweede goal. De hoge bal draaide net aan de verkeerde kant van de lat over de achterlijn. Wat Luctor ook probeerde, hij wilde er niet in. De spelers voorin waren te ongeduldig en hadden met iets meer koelbloedigheid PH een draai om de oren kunnen, nee moeten geven. 

Het tegenovergestelde gebeurde. In een van de zeldzame tegenaanvallen van PH werd Luctor bijzonder effectief uitgecounterd en scoorde het 3-2. In de resterende twee minuten probeerde Luctor het nog wel maar het was te laat. De einduitslag van 3-2 stond in geen verhouding met het vertoonde spel. Luctor verloor maar kon met opgeheven hoofd het veld verlaten, helaas niet voor het eerst dit seizoen.

En zo kwam er voor Luctor E3 een eind aan een bewogen seizoen met pieken en dalen. Hoewel de resultaten beter hadden gekund, heeft dit team toch een prima ontwikkeling doorgemaakt. Het pingelvoetbal van weleer heeft plaatsgemaakt voor georganiseerd samenspel. Dit is toch de verdienste van het technische duo. Bij terugkomst werden trainer Sergio en Trainer Machel door hun pupillen bedankt voor al hun inspanningen in het afgelopen seizoen. Ze kregen een ingelijste elftalfoto en waardebonnen die ze 's avonds meteen te gelde maakten bij de Wokgigant aan de meubelboulevard. Dat was ook de reden van het geheimzinnige gedoe van de papa's van Ryan en Edwin. Ze waren de financiën van het trainerscadeau aan het afhandelen. Geen illegale gokpraktijken of iets met belchinezen dus. Maar dat had natuurlijk ook niemand achter hun gezocht.

Bedankt trainers!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten